İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçtiğimiz günlerde corona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle Başbakanlık konutunda kendisini izole ederek tedavi sürecine başlamıştı. Johnson, 10 gün geçmesine rağmen halen ateşinin düşmemesi nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırıldı. Bu gelişmelerle birlikte Boris Johnson kimdir, Türk mü soruları da yeniden gündeme geldi. Peki, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Türk mü? Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? İşte merak edilen bilgiler…

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Türk mü? Boris Johnson kimdir, kaç yaşında?

Boris Johnson, 19 Haziran 1964 tarihinde ABD’nin New York şehrinde dünyaya geldi.

Boris Johnson, Osmanlı’nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal’in torunu olan Stanley Johnson’ın oğludur. (Osman Kemal’in torunu). Babası Stanley Johnson’ın, Kral II. George’a uzanan kökeninde İngilizlik, Almanlık ve Fransızlık da vardır.

Boris Johnson’ın annesi ise, Rus-Yahudi paleograf Elias Avery Lowe’un torunudur.

Boris ismini ise ailesinin tanıştığı bir Rus göçmenden almıştır.

Johnson, Oxford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra The Times’ta kariyerine başlamıştır. Ardından editör asistanı olduğu The Daily Telegraph’a geçmiştir. 1999 yılında The Spectator’da editör olan Johnson, 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçilerek ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini almıştır.

İngiltere Muhafazakâr Parti’nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçilmiş ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürmüştür.

13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron’un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Editör: TE Bilisim