1101 nitelik kodu nedir ne anlama geliyor? 1101 nitelik kodu ne demek? Sorularının yanıtını vatandaşlar merak ediyor. KPSS tercih kılavuzu içerisinde nitelik kodları yayımlandı. KPSS sınav sonuçlarını eline alan vatandaşlar kamu dairelerinde açık olan kadroların alan nitelik kodlarının ne anlama geldiğini merak edip sıkça araştırmaya başladı. Peki, 1101 nitelik kodu nedir ne anlama geliyor? 1101 nitelik kodu ne demek? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

1101 NİTELİK KODU NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR? 1101 NİTELİK KODU NE DEMEK?

Tercih Kılavuzunda “BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR” başlığı altında memur veya sözleşmeli personel olarak atanabilmek için ilgili mevzuatta aranan genel şartlar belirtilmekte, “BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI” başlığı altında genel şartları taşıyan adayların kılavuzdaki kadro ve pozisyonların karşısında yer alan başvuru şartları bölümünde aranan şartların taşıması gerektiği vurgulanmaktadır.

Son olarak “DİĞER HUSUSLAR” başlığı altında kılavuzda yer alan bazı kadro ve pozisyonlar için özel açıklamalara yer verilmektedir.

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kod olarak bilinmektedir. Memur olmak isteyen adayları tercihlerini yaparken kendilerine uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle inceler ve kendilerine uyup uymadığını belirler.

1101 NİTELİK KODU NEDİR NE ANLAMA GELİYOR?

1101 nitelik kodu açıklaması “Cinsiyeti Erkek Olmak” olarak belirtilmiştir. Yani bu kod olan kadrolara sadece erkek adaylar başvuru yapabilir.

Başvurularınızı gerçekleştirirken nitelik kodlarına dikkat etmeniz çok önemlidir.

Editör: TE Bilisim