Astrolojide 12 burç ateş, toprak, hava, su olarak 4 element grubuna ayrılır. Hayata karşı yaklaşımı hislerle gerçekleşen su burçları sırasıyla: Yengeç, Akrep ve Balık’tır.

Yengeç Burcu Özellikleri (23 Haziran – 22 Temmuz)

Su burçları grubunda yer alan Yengeç burcu, etrafında ki bütün insanların mutlu olmasını ister. Çok duygusal bir yapıya sahiptirler. Ailelerine oldukça düşkündürler. Annelik denildiği zaman ilk akla Yengeç burcu gelir. Kendilerinden önce daima çocuklarının ve sevdiklerinin güvenliğine önem verirler. Güven ve sevgi Yengeç burçları için çok önemlidir. Karşısındakine vermiş oldukları değerin aynısını beklerler. Huzura çok önem verirler.

Kuvvetli bir his yapıları vardır. Duygusal hayatlarında öncelikle güven ön plandadır. Bundan dolayı bazen kıskanç bir yapıya bürünebilirler. Duygusal bir yapıya sahip oldukları için bazen karamsarlığa kapılabilirler. Kırılgan yapılarından dolayı etrafında ki kimseye belli etmeden içerleyebilmektedirler. Çok iyi niyetli oldukları için zaman zaman bu iyi niyetleri suiistimal edilebilmektedir. Misafir ağırlamayı, evinde vakit geçirmeyi çok severler.

Yengeç Burcu Kadınının Özellikleri

Yengeç burcu kadını romantik bir yapıya sahiptir. Beğendiği, elde etmek istediği herkesi etkileyerek amacına ulaşır. Bunu yaparken daha çok ön planda olarak değilde içten ve sessiz tavırlar ile gerçekleştirir. Kendinden daha üstün erkekleri tercih edebilmektedir. Kendinden daha alt seviyede ki erkeklerin onu taşıyamayacağı düşüncesindedir.

Bazen yengeç burcu kadınını aile yönetiminde görebilirsiniz. Birlikte olduğu kişinin eski ilişkilerinde ya da başkasıyla bir ilişkisi olmasından şüphelenirse tavırlarında bir değişiklik söz konusudur. Durumun her ne kadar gerçeklik payı olmasa da bunu hissetmesi yeterli gelmektedir. Yengeç burcu kadınları genellikle annelik duygusunun ön planda olduğu bir yapıya sahiptirler. Bundan dolayı onları sürekli koruyup kollayan, sahip çıkan bir tavırda görebiliriz.

Yengeç Burcu Erkeğinin Özellikleri

Yengeç burcu erkeği sakin, duygusal ve dengeli bir yapıya sahiptirler. Duyguları daha ön planda yaşadıkları için ailesine çok önem verir. Tam bir aile babası olarak nitelendirebileceğimiz yengeç burcu erkeği ailesi için çalışmayı, ailesi ile birlikte keyifli vakit geçirmeyi ve onları korumayı çok sever. Genellikle ev ortamında daha fazla aktivite yapmaktan yanadır.

Duygularını çok derin yaşarlar. Bulundukları ortam şartlarına kısa sürede ayak uydururlar. Şikayet etmedikleri gibi şikayet edenlerden çok hoşlanmazlar. Alıngan bir yapıya sahiptirler. Bundan dolayı kırıldıkları zaman kapılarını çok çabuk kapatırlar. Etrafında ki insanlara yararlı olmak istedikleri için çoğu zaman art niyetli kişiler ile karşılaşabilmektedirler. Yengeç burcu erkeği ve kadını özellikleri hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayın

Akrep Burcu Özellikleri (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep burcu su burçları grubunda yer alan ikinci burçtur. Başkalarının ve kendilerinin duygularını kalıcı hale getirmeye ve güçlendirmeye çalışır. Diğer iki su burcunda olduğu gibi Akrep burcu da duyguları deneyimlemek ve aktarmak için yaşar. Fakat her ne kadar duygulara çok önem verse de dışarıdan belli etmediği için diğer su burçlarından farklılık gösterir. Akrep burcunun çok fazla sırrı bulunmaktadır. Ama sırlarını her zaman başkalarından saklayarak yaşamlarını sürdürürler.

Akrep burçlarının genel özellikleri arasında iddialı ve tutkulu olmaları yer alır. En belirgin özelliklerinden biri gerçeği öğrenene kadar araştırma yapmalarıdır. Gerçeğin hep farkında oldukları için hayallerden çok hedefe odaklanarak hareket ederler. Bundan dolayı başka kişiler tarafından hep sert ve şiddetli bir tavırda görünürler.

Akrep Burcu Kadınının Özellikleri

Akrep burcu kadınları aşırılıkları ve uçlarda olmasıyla bilinirler. Oldukça zevkli ve seçici bir kişiliğe sahiptirler. İmkansız görünümünde ki şeyleri arzu ederek onları elde etmek için çabalarlar ve sonuçta başarıya ulaşırlar. Akrep kadınları bir konuda haklılarsa ya da haklı olduklarının düşüncesindelerse asla o konuda taviz vermezler. Çok cesur bir yapıya sahiptirler. Cesur yapılarından dolayı genellikle etrafına şüpheci ve gizemli bir yaklaşım gösterirler.

İnsanlara kolay kolay güvenmezler. İntikam duyguları çok gelişmiştir. Fakat bazen duygusal tavırlar sergileyebilirler. Akrep kadınları her daim kendilerinden daha üstün bir erkek arayışındadırlar. Güçlü bir karakteristik yapıları vardır. Bunun yanı sıra adalet duyguları da çok gelişmiştir. Sahip oldukları şüpheci tutumlarından dolayı ilişki noktasında kimseye kolay kolay güvenemezler.

Akrep Burcu Erkeğinin Özellikleri

Akrep burcu erkeği hem duygusal hem de mantıkçı bir yapıya sahiptirler. Yani duygularıyla başa çıkmayı başarabilmeleri halinde olaylara ve insanlara daha mantıksal bir şekilde yaklaşırlar. Güçlü bir hafızaya sahiptirler. Etrafındaki kişilere güven aşılarlar. Sürekli aynı şeyi duymaktan nefret ederler. Çocuklar ile çok fazla bir iletişimleri yoktur. Güçlü bir karakteristik yapıya sahip olduklarından dolayı çocuklarında böyle bir yapıda olmalarını isterler. Cinselliğe ve sevgiye karşı düşkün olduklarından dolayı ilişki hayatları karışık olabilir.

Karşısında ki kişinin karakterine çok önem verir. Akrep erkeği için en önemli şeylerden biri dürüstlüktür. Eğer Akrep erkeğine gereken ilgiyi göstermez ve dürüst olmazsanız Akrep erkeği vermiş olduğu sevginin karşılığını almadığı düşüncesiyle sizi terk eder. Akrep burcu erkeği ve kadını özellikleri hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için Natal Astroloji sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Balık Burcu Özellikleri (20 Şubat – 20 Mart)

Su burçları grubunda yer alan Balık burcu sonuncu su burcudur. Balık burcunun diğer burçlara göre sezgileri daha kuvvetlidir. Aynı zamanda sanatsal yetenekleri de bulunmaktadır. Şefkatli, cömert, ilgili ve oldukça vefalı olan balık burçları yaşam döngüsü açısından farklı bir sezgisel kavrayışları olduğu için diğer canlılar ile duygusal bir bağ kurabilmektedirler. Zodyak burçlarının en hoşgörülüsü olarak ön plana çıkan Balık burcu aynı zamanda bilgelikleriyle de bilinirler.

Eleştirel bir yapıya sahip olmadıkları gibi her durumda bağışlayıcı bir yapıları vardır. Geniş hayal gücüne sahip oldukları gibi şefkatli ve duygusal tavırları ile de ön plana çıkarlar. Çok yardımseverlerdir. Empati yetenekleri oldukça gelişmiştir. Kendilerinden daha çok karşısındaki kişiye önem verirler. Hisleri oldukça kuvvetlidir.

Balık Burcu Kadınının Özellikleri

Balık burcu kadını çekici, tuttuğunu koparan, hırslı, sempatik ve iyi huylu bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda romantik ve duygusal bir yapıdadırlar. Kendini evinde daha huzurlu ve mutlu hissettiklerinden dolayı balık burçları için evcimen demek en doğrusudur. Balık burcu kadının sezgileri çok güçlüdür. Rahatlarına çok düşkün oldukları için güzel olan her şeye karşı ilgileri vardır. Sanata karşı ilgileri vardır. Çok ince ruhludurlar.

Toplum içerisinde dikkat çekmekten keyif alırlar. Kıskanç bir yapıya sahiptirler. Her konuda iyi olmak isterler. Hareketli ve neşeli tavırlarıyla oldukça dikkat çekicidirler. Bakımlı olmaya, giyim ve kuşama çok önem verirler. Zarif ve oldukça güzeldir. Duygusal açıdan çok derin hislere sahiptirler. İkili ilişkilerde oldukça fedakardır.

Balık Burcu Erkeğinin Özellikleri

Balık burcu erkeği iyimser, uyumlu, nazik ve hayalperest bir yapıdadır. Umursamaz tavırları sayesinde olaylardan çok fazla etkilenmez. Sorumluluk almaktan ve düzenli olmaktan pek hoşlanmaz. Daha çok başına buyruk yaşamayı tercih eder. Art niyetli değildir. İş alanında pratikliği ile başarı elde eder. İnsanlara çok kolay güvenmektedir. Anlayışlı ve duygusal bir yapısı vardır. Güzelliğe önem verir. Sanata karşı ilgi duyar.

Aşk hayatı çok önemlidir. Sevdiği kişiyi mutlu edebilmek için farklı arayışlar içerisine girer. Çocuklarına ve eşine oldukça düşkün, düşünceli ve sadık bir babadır. Değişken bir yapıya sahip olduğu için bazen tutarsız davranışlar ile karşılaşmak mümkündür. Balık burcu erkeği ve kadını özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Editör: TE Bilisim