Bitlis’te, İstanbul ve Kayseri’deki terör saldırılarına tepki amaçlı düzenlenen yürüyüşte binlerce vatandaş terör örgütü PKK’yı protesto etti.

Bitlis-Tatvan Karayolu’nun Üçyol mevkisinde il merkezi ve ilçelerden gelen vatandaşlar, oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla Cumhuriyet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önüne geldi.

Bitlis Valiliği ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde son dönemde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen kalabalık, soğuk havaya rağmen ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek, terör örgütünü lanetledi.

Burada düzenlenen “Teröre Karşı Milli Birlik Mitingi”nde konuşan Vali Ahmet Çınar, Türkiye’nin büyük bir saldırı altında olduğunu söyledi.

Bitlis ve ilçelerindeki kanaat önderleri de platformda konuşma yaparak terör örgütü PKK’yı lanetledi.

Dua ve şiirlerin okunmasının ardından kalabalık, kent merkezindeki Ulu Cami önüne kadar yürüdü. Burada da bir süre slogan atan kalabalık, daha sonra dağıldı.

Mitinge, Vali Yardımcısı Kamil Güzel, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim