Öğrenciler için öğrenim hayatın başlaması ardından bu günlerde duyurulan burs sonuçları öğrencileri sevindirdi. Devletten öğrenim desteği olarak burs alma imkanı kazanan öğrenciler hangi şartlarda bursların kesileceğini merak etmeye başladı. Geri ödemesiz öğrenim desteği alan öğrenciler evlilik durumlarında burslarının kesilmesi durumunu iyice araştırmaya başladı. Peki, Evlenince KYK bursu kesilir mi? KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Tüm detaylar haberimizde…

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Bir öğrencinin vefat etmesi neticesinde aylık düzenli olarak aldığı KYK bursu varislerine veya ailesine kalmayacak olup vefat ettiği ay itibariyle öğrencilikle ilişiği kesildiği gibi bursu da kesilmektedir.

Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda, okulu 5 veya 6.yıla uzasa da 4. yıl sonunda bursu kesilmektedir. Yani bir öğrencinin alacağı burs süresi okulun normal süresi ile ilişkilidir. Bir tıp öğrencisi en fazla 60 ay burs alırken 4 yıllık okuyan bir mühendislik öğrencisi 48 ay almaktadır.

Eylül 2018’de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır.

Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

EVLENİNCE KYK BURSU KESİLİR Mİ?

Öğrenim desteği alan öğrenciler için medeni durumun KYK burs ve kredisine herhangi bir etkisi yoktur. Ancak SSK ödendiği takdirde KYK bursu kesilebiliyor.

Editör: TE Bilisim