Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan’da bir Rus askeri helikopterinin roketatar ile düşürüldüğünü bildirdi.

AZERBAYCAN TARAFINDAN YAPILAN ROKETATAR ATIŞLARIYLA DÜŞÜRÜLDÜ’ İDDİASI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Moskova saati ile 17.30 civarında 102. Rus askeri üssüne ait bir konvoya eşlik eden Mi-24 tipi Rus askeri helikopterinin Ermenistan’ın Yeraskh yerleşim birimi yakınında, Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti sınırına yakın bölgede roketatar atışına maruz kaldığı belirtildi.

MÜRETTEBATTAN 2 KİŞİ ÖLDÜ, 1’İ AĞIR YARALI 

Roketin isabet etmesi sonucunda helikopterin kontrolünü kaybederek Ermenistan sınırları içerisinde dağlık bir alana düştüğü kaydedilen açıklamada, mürettebattan 2 kişinin öldü ve bir kişinin de ağır yaralı olarak üsse tahliye edildiği ifade edildi.

Ayrıca, 102. Rus askeri üssü komutanlığının, helikoptere ateş edenlerin kimliğini tespit etmek için soruşturma yürüttüğü duyuruldu.

ŞUŞA’DA AZERBAYCAN BAYRAĞI DALGALANIYOR 

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki Şuşa zaferinin ardından 28 yıl sonra ezan sesinin duyulacağı şehirde sevindiren bir gelişme daha yaşanmıştı. 9 Kasım’ı Bayrak Bayramı olarak kutlayan Azerbaycan Şuşa’da bayrağını göndere çekmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusu, işgalden kurtarılan Şuşa kentinde Azerbaycan bayrağını dalgalandırılmıştı.

Bayrak Bayramı’na yaraşır kutlama: İşgalden kurtulan Şuşa’da Azerbaycan bayrağı dalgalandı ??

Dünya

Habere Git

Aliyev: Tehditle karşılaşırsak Türk askerini davet ederim

Dünya

Habere Git

Ermeni ordusu darmadağın: Azerbaycan tank ve topları imha etti

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim