Yaklaşık iki hafta önce İstanbul Ataşehir’de yaşanan Şeyda Yılmaz vefat olayı, Şule Çet vakasını akıllara getirdi. 17 Eylül 2020’de, Ataşehir’de bulunan 20 katlı ve 480 daireli bir rezidansın 8. katından düşmüş halde cesedi bulunan Ataşehir Belediyesi çalışanı 46 yaşındaki Şeyda Yılmaz’ın nasıl öldüğü ve olayın iç yüzünün aydınlatılması için adli süreç devam ederken, Şeyda Yılmaz vefat olayı nedir araştırmaları da yoğunluk kazanıyor. Peki, İkinci Şule Çet vakası Şeyda Yılmaz kimdir, nasıl öldü? Detaylar haber metninde.

Şeyda Yılmaz olayı nedir? İkinci Şule Çet vakası Şeyda Yılmaz kimdir?

10 yıla yakın zamandır Ataşehir Belediyesi’nde görev yapan 46 yaşındaki Şeyda Yılmaz, 17 Eylül akşamı belediye binasının yakınlarındaki bir rezidansa gitti.

Şeyda Yılmaz’ın gittiği ofis ise, nargile kafe ve magazin sitesi bulunan M.A.D.’ye aitti. Aynı akşam saat 23.30 sıralarında rezidansın toprak zemininde Şeyda Yılmaz’ın cansız bedeni bulundu. Üzerinde herhangi bir giysi bulunmadığı belirtilen Yılmaz’ın olay yerinde can verdiği öğrenildi.

18 Eylül günü Şeyda Yılmaz’ın cenazesi defnedilirken, gözaltına alınan ofis sahibi zanlı M.A.D. ise bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Ancak, Şeyda Yılmaz’ın yakınları olayın ‘cinayet’ olduğu iddiasında. Yılmaz ile çocukluk arkadaşı olduklarını söyleyen T.T. ‘Şeyda intihar edecek biri değildi. Oğlu bu yıl fen lisesine girdi. Eşi ile sorunlu bir evliliği oldu ve ayrıldılar. Belediyeden önce özel bir şirkette yönetici olarak çalıştı. Kendi başına ayakları üzerinde durabilen, çocuğunu okutan bir kadındı. Kesinlikle intihar olduğunu düşünmüyorum. Cinayet olduğu açık.’ dedi.

Şeyda Yılmaz vefat olayına ilişkin gözaltına alınan M.A.D.’nin, olayın yaşandığı rezidansa geçen mart ayında taşındığı öğrenildi. Rezidans sakinlerinden bazılarının bir süre önce M.A.D. ile ilgili yönetimi uyardıkları öğrenildi. Konuya dair yönetime gönderilen e-posta mesajında M.A.D.’nin çevreye rahatsızlık verdiği, gerekli önlemin alınmasının talep edildiği ifade edildi. M.A.D.’nin sosyal medya hesaplarında ise elinde silahlı çok sayıda fotoğrafı bulunuyor.

Şule Çet vakasında ne olmuştu?

Şeyda Yılmaz vefat olayı akıllara Şule Çet vakasını getirdi. Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Şule Çet, eğitim masraflarının bir bölümünü karşılamak için Çağatay Aksu’nun da ortak olduğu işyerinde yarı zamanlı bir işte çalışmaya başladı. İşyerine sonradan ortak olan kişi, Şule Çet’in işine son verdi.

Aynı zamanda asistanlığını da yaptığı Çağatay Aksu ise Çet’i arayarak, ‘Yeni ortağımızla konuşuruz, yeniden işe dönersin, ofiste buluşup, konuşuruz’ diyerek 28 Mayıs 2020 tarihinde görüşmek üzere Şule Çet’e randevu verdi. Çağatay Aksu ile Şule Çet, o gün Çankaya’daki bir plazanın 20’nci katındaki ofiste görüşmek için bir araya geldi. Sabah saat 04.00 sıralarında ise Çet, 20’nci kattan düşmüş halde ölü bulundu.

Şule Çet’in öldürüldüğü mü yoksa intihar mı ettiği sorularının ardından, Şule Çet’in tecavüz edilerek öldürüldüğü sonucuna ulaşıldı. Çağatay Aksu müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis, Berk Akand ise 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Editör: TE Bilisim