Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök / İstanbul

Proaktif stratejiyle şehir merkezleri ile kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen haftalarca kırsalda kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’ya nisan ayında da ağır darbe vurdu. Aynı dönem içinde terör örgütü PKK’nın kalleş saldırılarında ise 2 güvenlik görevlisi ile 7 işçi şehit oldu, yaralanan 3 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

ÜST DÜZEY TERÖRİSTLER ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

Nisan ayı boyunca yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda aralarında sözde sorumluların da bulunduğu 122 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında üst düzey teröristler de yer alıyor. Hain örgüte Nisan ayında vurulan ağır darbelerden öne çıkanlar şu şekilde:

• Muş’un Varto ilçesinde 10 Nisan’da güvenlik güçlerince durdurulan araçtaki teröristlerle çıkan çatışmada ise terör örgütü PKK’nın sözde Erzurum eyaleti doğu gücü sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde turuncu kategoride bulunan Mahmut Okay yaralı ele geçirildi.

• İçişleri Bakanlığı, 5 yıl önce bölücü terör örgütüne katıldığı tespit edilen “Andok” kod adlı Abdurrahman Kayıhan’ın ikna çalışması sonucu 19 Nisan’da Mardin Kızıltepe’de teslim olduğunu bildirdi.

• Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasının sözde Cizre Sorumlusu “Zibo” kod adlı Resul Özdemir, 22 Nisan’da MİT’in İsveç makamlarıyla sürdürdüğü koordineli çalışmalar kapsamında Türkiye’ye getirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özdemir tutuklandı.

• Nisan ayının son 2 gününde, yurt içinde terör açısından en kritik noktalar arasında yer alan Kars’ın Kağızman ilçesi Çemçe bölgesindeki operasyonda 4’ü gri listede 7 terörist etkisiz hale getirilerek terör örgütünün sözde Çemçe grubu imha edildi.

ÇÖZÜLME SÜRÜYOR

Üst üste aldığı ağır darbelerle hareket edemez hale gelen terör örgütü PKK’da çözülme hızla devam ediyor. Örgütün kamplarından kaçmayı başaran teröristler ikna çalışmaları neticesinde güvenlik güçlerine teslim oluyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki terör gruplarından kaçan 6 PKK’lı teröristin daha dün teslim olduğunu açıkladı. Teröristlerin Mardin Kızıltepe’deki hudut karakoluna teslim olduğu belirtildi.

Böylece, 1 Ocak’tan bu yana ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 78’e yükseldi. Öte yandan Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 12 PKK’lı terörist kahraman komandolarca etkisiz hale getirildi.

Editör: TE Bilisim