Rusya Ankara Büyükelçisi Karlov’a suikast düzenleyen FETÖ’cü polis Altıntaş’ın FETÖ elebaşı Gülen’in “Oyunlarını boz ve işlerini bitir” talimatı sonrası harekette geçtiği belirlendi. Altıntaş’ın FETÖ’cü işadamı İlgi tarafından okutulduğu ortaya çıkarken, “Büyükelçiler güvende değil” diyen firari Abdullah Bozkurt ile yakınlığı deşifre oldu.

Rusya- Türkiye ilişkileri normalleşmiş, hatta devasa enerji anlaşmaları yapılmış, askeri işbirlikleri masadayken, en önemlisi de Suriye’deki savaşın bitirilmesine yönelik kararlı adımlar atılırken, 24 Kasım 2015’te Rus savaş uçağını düşürüp, Türkiye’yi yalnızlaştıran Fetullahçı teröristler, patronları CIA’ın emriyle yine devreye girdi. Ankara BüyükelçisiAndreyKarlov’u arkadan kalleşçe öldürenFetullahçı Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Altıntaş, sadece Türkiye- Rusya ilişkilerini değil, aynı zamanda bölgesel dengeleri de bozmayı, Türkiye’yi hedef haline getirmeyi hedefledi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, aynı zamanda iki ülke yetkilerinin tuzağa karşı ortak tutumları oyunu bozdu.

6 kişi gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dünyayı sarsar suikasti en ince detayına kadar aydınlatmak için harekete geçti. Bu bağlamda Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri Altıntaş’ın Aydın’ın Söke ilçesinde oturan babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş’ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına alırken, daha sonra teröristin kapatılan FETÖ okullarında görevli dayısı kıskıvrak yakalandı.

11 yerinden vurmuş

Olay yeri kamera kayıtlarını inceleyen savcılık ve emniyet birimleri, saldırganın 11 el ateş ettiğini tespit etti. Karlov’un vücudunda 11 delik bulunduğu, bunlardan ikisinin giriş-çıkış olabileceği kaydedildi. Olayın ardından etkisiz hale getirilen polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın eylemde kullandığı silahın NATO standartlarında, 9×19 kalibre, şarjör kapasitesi 15+1, 18+1, 20+1 olarak değişen Canik marka olduğu da anlaşıldı.

Talimat Pensilvanya şeytanından

Fetullahçı teröristin kirli bağlantıları, emir aldığı terör elebaşları da deşifre edildi. 15 Temmuz’da Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan FETÖ’nün Pensilvanya’da saklanan teröristbaşı F. Gülen’in internette yayınlanan son videosunda “Son olarak… Şayet düşmanlık yapanlar arasında ıslahını murat buyurmadığın ve kendileri hesabına ıslah istemeyen kimseler varsa, onların da oyunlarını boz ve işlerini bitir” ifadeleriyle Altıntaş’a, Karlov’a suikast düzenlemesi için talimat verdiği belirlendi.

Okutan işadamı firari

Diğer yandan, Sabah’ın haberine göre, FETÖ’cü terörist Altıntaş’ın Söke’de FETÖ’nün Körfez Dershaneleri’ne gittiği ve eğitim masraflarının Sökeli firari iş adamı Şahin İlgi tarafından karşılandığı öğrenildi. Şahin İlgi’nin ise FETÖ’cülerinsıkı yönetim listesine göre 15 Temmuz’un başarılı olması halinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanmasının planlandığı kaydedildi.

3 gün önce sinyali verdiler

Karlovsuikastinden 3 gün önce ‘turkishminute isimli internet sitesindeki yazısında “ Türkiye’de büyükelçiler artık güvende değil” ifadelerini kullanarak suikastin sinyalini veren FETÖ’nün kapatılan yayın organı Today’s Zaman’ın eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt ile katil Altıntaş’ın ilişkisi de gün yüzüne çıktı. Terörist Altıntaş’ın, daha önce Bozkurt’un evinde konakladığı tespit edildi. Ayrıca Bozkurt, suikastin ardından “adeta biz yaptık” dercesine “üç gün önce söylemiştim” şeklinde twit attı.

Karlovsuikastine ilişkin süreci Türk yetkililerle birlikte yürütmek üzere, yaklaşık 18 kişiden oluşan Rusya heyeti Ankara’ya geldi.Rusya’dan gelen ve Esenboğa Havalimanı’na inen uçakta, bir savcı, iki güvenlik ateşesi, Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, adli tıp yetkilileri ve psikologlardan oluşan yaklaşık 18 kişi olduğu öğrenildi.

Hedef Suriye’de çözümsüzlük

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karlov’un FETÖ’cü teröristlerin hedef olmasının 2 önemli sebebini açıkladı. Suriye’de krizin çözülmesi için Karlov’un temaslarına dikkat çeken Zaharova, “AndreyKarlov, Suriyeli muhaliflerle temas içerisinde olan bir insandı, onlarla diyalog kurmak için çalışıyordu. Bu gerçek, trajediye tamamen yeni bir açı kazandırıyor”diye konuştu. Zaharova, Karlov’un Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesi için fazla çaba sarf eden isim olduğunu kaydetti.

2 amaçları var

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’da üst aklın uluslararası infaz timi, cuntası FETÖ’nün derin planına değindi. Suriye ve iki ülke arasındaki anlaşmalara vurgu yapan Peskov, “Karlov’un öldürülmesi ile hem iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin, hem de Suriye’de siyasi çözüme ulaşmak için Rusya ve Türkiye’nin çabalarını pekiştirmesinin engellenmesi amaçlanıyor” dedi.

İşbirliği rahatsız etti

Öte yandan güvenlik uzmanları saldırının arka planını değerlendirdi. Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, Ortadoğu ve Kadaniz’deki sorunların çözümünde Türkiye- Rusya işbirliğinin üst aklı rahatsız ettiğinin tespitin yaparak, “Türkiye ve Rusya bundan böyle daha çok yakınlaşacaktır. Bu iki kadim milletin yeni dünyaya barışın getirilmesinde çok önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu iki kadim devlet mutlaka Ortadoğu, Karadeniz ve Kafkasya’da oynanan oyunu bozacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi yalnızlaştırmak istiyorlar

Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ise FETÖ’cü teröristlerin 24 Kasım’daki ihanetin bir benzerini gerçekleştirip Türkiye’yi yalnızlaştırmaya çalıştığını aktararak, “Büyük ihtimalle çok iyi planlanmış, Türkiye’nin uluslararası diplomaside de yalnızlaştırılmasına yönelik, son dönemde yaşadığı en büyük terör hadiselerinden biri” değerlendirmesinde bulundu.

ABD FETÖ’ye toz kondurmadı

Tıpkı PKK’nın olduğu gibi FETÖ’nün de merkez üssü olan ABD, Rus Büyükelçi Karlov’a yapılan saldırıyı kınarken, FETÖ ihtimalini bile göz önünde bulundurmadı. Saldırı da FETÖ parmağı bulunduğu yönündeki soruyu cevaplayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, hukuk ezberi yaparak, şu sözleri sarf etti: “Şu anda bir soruşturma başladı. Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz. Yoğunlaşmamız gerekiyor. Soruşturma sona erene kadar gereksiz yere buna işaret edilmemeli.”

Suikast noktasına Karlov ismi

Suiskastin yapıldığı “Gezgin Gözüyle Kaliningrad’danKamçatka’ya Rusya” konulu fotoğraf sergisinin organizatöre olan Çankaya Belediyesi, FETÖ’nün katlettiği AnreyKarlov için anlamlı bir davranışa imza attı. Belediyeden yapılan açıklamada, AndreyKarlov’un adının, silahlı saldırıya uğradığı Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki (ÇSM) sergi salonuna verileceği bildirildi.

Terörist başının kitapları bulundu

Karlov’u vahşi bir suikast ile katleden Fetullahçı polis Mevlüt Altıntaş’ın, FETÖ üyesi olduğunu belgeleyen yeni bulgulara ulaşıldı. Katil Altıntaş’ın Ankara’nın Keçiören ilçesi Kalaba Mahallesi’ndeki evinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, teröristin evinde FETÖ’nün terörist başına F. Gülen’e ait kitaplar buldu. Polis ekiplerinin evde aramalarını sürdürdüğü aktarılırken, Altıntaş’ın polis akademisine girmesi için referans olan iki üst düzey emniyet görevlisi ihraç edildi.

FETÖ’yü muaf tuttular

FETÖ ve PKK yancılığı belgelenen, hatta yargı da ispatlanan Hürriyet, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri Ankara’daki KarlovsuikastindenFetullahçı Terör Örgütü’nü muaf tuttu.  Hürriyet, Rus kaynakların bile FETÖ’yü işaret ettiği suikast için sadece Çevik Kuvvet ayrıntısı ve El- Nusra söylemi tezgahını öne çıkardı. Cumhuriyet ve Birgün ise FETÖ’ye tek kelime etmek bir yana dursun, neredeyse devleti suçlu çıkaracak manşetlere imza attı.

Editör: TE Bilisim