WhatsApp sözleşmesi için son gün ne zaman? WhatsApp ne zaman kapanıyor? Soruları WhatsApp kullanıcıları tarafından sıkça araştırılıyor. Sözleşme ile karşısına gelen şirketin yeni politikası vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı. Kullanıcı verilerinin paylaşılması teklifine karşı duran vatandaşlar WhatsApp’ın ne zaman kapanacağını merakla bekliyor. Peki, WhatsApp sözleşmesi için son gün ne zaman? WhatsApp ne zaman kapanıyor? İşte detaylar…

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN? WHATSAPP NE ZAMAN KAPANIYOR?

4 Ocak Pazartesi günü dünyanın en büyük, Türkiye’nin ise en çok kullanılan dijital mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanım şartları ve gizlilik politikasını 8 Şubat günü değiştireceğini duyurdu. Bu durum hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanında kullanıcıların WhatsApp uygulamasını silme kampanyasına katılmalarına yol açtı.

WHATSAPP NE ZAMAN KAPANIYOR?

WhatsApp 2021 yeni gizlilik ilkelerini kullanıcıları ile paylaştı. ABD’li teknoloji devi Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp Türkiye’deki kullanıcılarına güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat’a kadar onaylamayanların uygulamayı kullanamayacağını bildiren sözleşme gönderdi.

AB ülkelerindeki kullanıcıları etkilemeyen Whatsapp güncelleme bildirisinde, “Hesabınızı silmeyi tercih ediyor ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız Yardım Merkezi’ni de ziyaret edebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

WHATSAPP’TAN AÇIKLAMA!

WhatsApp bu sabah Türkiye’deki kullanıcılarının uygulama ekranlarında özel bir duyuru yayınlayarak, Hizmet Politikası ve Gizlilik Kuralları ile ilgili doğruları tekrar hatırlattı. Şirket ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Gizlilik Politikamız hakkında paylaştığımız son güncellemeden bu yana Türkiye’deki kullanıcılarımızdan birçok soru aldık ve bu soruları yanıtlamak istiyoruz. Bu sabah itibariyle Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp’ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz.”

WhatsApp, kullanıcılarına hikaye paylaşımı üzerinden şu mesajları paylaşıyor:

Gizliliğinizi korumaya kararlıyız. Kişisel sohbetleriniz uçtan uca şifreli oldukları için WhatsApp bunları okuyamaz ve dinleyemez. WhatsApp paylaştığınız konumu göremez. WhatsApp kişilerinizi Facebook ile paylaş

Editör: TE Bilisim