Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Emine Tas, Tülay Gökcimen, Hasret Tas ve Pemba Murik’in kurduğu For Children Smile Derneği dünyanın dört tarafındaki yetimlere ulaşmaya çalışıyor. For Children derneği adına Diriliş Posrası Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Emine Tas, bu Ramazan’da Suriye, Arakan, Gazze ve Yemen’de iftar verdiklerini belirterek, “Amacımız, tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine bu zor zamanlarda ulaşabilmek.” ifadelerini kullandı.

Her defasında farklı STK’larla işbirliği yaptıklarını kaydeden Emine Tas, “Suriye’de partnerimiz bu proje icin IHH, Gazze ve Yemen’de Hayat Yolu Derneği, Arakan’da TİKA. Türkiyede yeryüzü Iftar Projemizle Tülay Gökcimen ilgileniyor. Isviçre’de, yani Avrupa’da, Emine Tas, Pemba Murik ve Hasret Tas ilgileniyor. Ramazanın ilk gününden bugüne kadar, For Children Smile derneeği ekibi olarak, hergün Suriyede, 1000 yetim ailesine iftarlarımız devam ediyor. Gazzede, 2500, Yemen’de de 2500 verdik. Arakan’da ise bu hafta gerceklesecek.” diye konuştu.

Normal şartlarda iftar verdikleri bölgelere mutlaka gittiklerini ancak dünyayı etkisi altina alan koronavirüs yeni tipi (Kovid-19) nedeniyle gidemediklerini söyleyen Tas, “Biz yaptığımız projelerin bir çoğunda bizzat kendimiz bölgeye gidiyoruz. Şöyle söyleyim, biz ilk başta Suriye kamplarinda 500 yetim çocuğa iftar verebiliriz diye niyet etmiştik. Şimdi çok sükür yardımlar devam ederse hedefimiz Ramazan sonuna kadar hergün 1000 aileye ulasmaktır.” sözlerini dile getirdi.

“TÜM ÇOCUKLAR AYNI DİLDE GÜLÜMSÜYOR”

Kendisi, Arakan ve Suriye kamplarına bizzat defalarca giden biri olarak, şu ifadelere yer verdi: “Oralardaki, mazlumların durumu gözlerimle gördüğüm ve hissetiğim için bir gün bile aklımdan çıkmıyor. Kalbim hep orada. Biz For Children olarak hepimizin geleceği olan masum çocukların yanında olmak istiyoruz. For Children Olarak din, dil ve ırk ayırımını yapmadan yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bütün çocuklar aynı dilde gülümsüyorlar. Sen de desteğin ile bir çocuğun gülümsemesine vesile ol.”

Editör: TE Bilisim