Kuruluş Osman Savcı Beyin oğlu Bayhoca kimdir? Yağızkan Dikmen kimdir kaç yaşında? soruları dizinin sıkı takipçileri tarafından sıkça araştırılıyor. ATV ekranlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman Dizisine dahil olan Savcı Beyin oğlu Bayhoca karakterini Yağızkan Dikmen canlandıracak. İzleyiciler ise Bayhoca karakterinin tarihteki yerini hem de Yağızkan Dikmen’in hayatına dair detayları merak ediyor. Peki, Kuruluş Osman Savcı Beyin oğlu Bayhoca kimdir? Yağızkan Dikmen kimdir kaç yaşında?

KURULUŞ OSMAN SAVCI BEYİN OĞLU BAYHOCA KİMDİR?

1268 yılında dünyaya gelmiş olan Bayhoca, Savcı Bey’in oğlu, Ertuğrul Gazi’nin torunu, Osmanlı’nın kurucusu olan Osman Bey’in de yeğenidir. 1284 yılında Hamzabey’de Osmanlı Beyliğinin ilk savaşı olan Ermenibeli Savaşı’nda hayatını kaybetmiştir.

YAĞIZKAN DİKMEN KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

Savcı Beyin oğlu Bayhoca karakterini Yağızkan Dikmen canlandıracak. Yağızkan Dikmen Haliç Üniversitesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur. Bugüne kadar Ağır Roman Yeni Dünya, Cinayet ve Asla Vazgeçmem gibi projelerde rol almıştır.

1988 doğumlu yakışıklı oyuncu Yağızkan Dikmen İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir. En son rol aldığı Asla Vazgeçmem dizisinde Emin karakterini canlandırmıştır.

Ayrıca 2007 senesinde O ve 2011 senesinde Zamansız isimli kısa filmlerde ve Aykırı İkili ile Shakespeare’ın Cadıları isimli tiyatro oyuncularında yer almıştır..

Editör: TE Bilisim