2021 ALES sınavının başvuru tarihini araştıran vatandaşlar yükseköğretim kurumlarında çalışmak için ALES sınavına girme şartı konulmaktadır. 2021 de yapılması planlanan ALES sınavının ne zaman olacağı merak konusuyken sınav başvurusunun ne zaman yapılacağı da sıkça araştırılıyor. Peki, ÖSYM ALES ne zaman yapılacak? 2021 ALES sınav başvurusu ne zaman? İşte detaylar…

ÖSYM ALES NE ZAMAN YAPILACAK? 2021 ALES SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yeni yılla birlikte en çok merak edilenlerden biri de ertelenen ALES sınavının tarihi oldu. ALES/2 sınavı için heyecan dolu bekleyiş devam ediyor. Sınav tarihlerinin ertelenmesinin ardından adaylar, yeni sınav tarihi bilgisini öğrenerek, söz konusu sınavlara hazırlanmak istiyor.

ÖSYM’nin düzenlediği ALES/2 sınavı koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Normal şartlarda aralık ayında organize edilecek sınav ileri bir tarihte yapılacak. Söz konusu sınava katılım sağlayarak akademik kariyer yapma planı yapan binlerce vatandaş da ertelenen ALES oturumunun ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor.

2021 ALES SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ertelenen ALES oturumu için yeni tarih bilgisi paylaşılmadı. Konuya dair ayrıntılar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Söz konusu sınavın yüz yüze eğitim sürecinin başlaması ile birlikte yapılabileceği tahmin ediliyor. Yüz yüze eğitimin başlaması, Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereği, 15 Şubat’a ertelenmişti.

Editör: TE Bilisim