15-16 Mart akşamı Show TV’de yayınlanacak olan Hababam Sınıfı, serinin ilk filmiyle ekranlarda olacak. Bir Rıfat Ilgaz klasiği olan Hababam Sınıfı romanından sinemaya uyarlanan öyküler, birçok izleyicinin eskimeyen çocukluk hatıralarını yeniden canlandırmaya; dostluk, arkadaşlık, samimiyet ve mizah duygularını bir arada yaşatmaya devam ediyor. Öğrencilik dönemleri tembellik ve haylazlık peşinde geçen bir sınıf dolusu matrak öğrencinin ‘Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadıkları birbirinden eğlenceli öykülerinin ve duygu seline dönüşen dramlarını anlatan Hababam Sınıfı nerede çekildi konusuyla da çok araştırılıyor. Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlar konunun ayrıntılarına internetten ulaşmak istiyor. Peki, Yeşilçam’ın en başarılı ve sevilen yapımlarından biri olan ve her yaştan vatandaşa eğlenceli ve duygu dolu anlar yaşatan Hababam Sınıfı nerede çekildi? Hababam Sınıfı’nın çekildiği yer neresi? Adile Sultan Kasrı haritada nerede yer alıyor? İşte Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı ve Validebağ Korusu’nun haritadaki yeri ve diğer detaylar…

Hababam Sınıfı nerede çekildi? Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı haritada nerede?

Yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı 1975 yapımı Hababam Sınıfı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu içerisinde yer alan Adile Sultan Kasrı’nda çekilmiştir. Haberimizde bazı görüntülerine yer verdiğimiz mekanın adı filme, ‘Özel Çamlıca Lisesi’ olarak uyarlanmıştır.

Filmde sınıf olarak kullanılan oda günümüzde, Hababam Sınıfı Müzesi olarak ziyarete açık bulunuyor.

‘Altunizade, Tophanelioğlu Cd. No:19, 34662 Üsküdar/İstanbul’ adresindeki Adile Sultan Kasrı içerisinde yer alan Hababam Sınıfı Müzesi şimdilerde, hem nostalji yaşamak hem de Validebağ Korusu’nun dinlendirici temiz havasını teneffüs etmek isteyen kıymetli misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Filmin başrollerinde Münir Özkul, Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit gibi Türk sinema tarihine adını yazdırmış birçok usta isim yer alıyor.

İşte Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı’nın haritada yeri;

Editör: TE Bilisim