2020-2021 Eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesine sayılı zaman kalırken öğrenciler karnelerle alakalı detayları araştırmaya başladı. Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği konulara açıklık getiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzaktan eğitim süreci ile ilgili yeni kararlar aldı. Yapılan resmi açıklamada sınavlar, tatiller, uzaktan eğitim süreci ile ilgili belli oldu. Peki, hangi derslerden sınav olmayacak? MEB ortaokul ve liselerin gireceği sınavları açıkladı…

HANGİ DERSLERDEN SINAV OLMAYACAK? MEB ORTAOKUL VE LİSELERİN GİRECEĞİ SINAVLARI AÇIKLADI

İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler temel dersler dışında sınavlara tabii tutulmayacak.

ORTAOKUL VE LİSELERDE SINAV OLACAK MI? 

MEB, İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık 2020 Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla bulundukları illerde sınavlara katılabilecek.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BİTİYOR? 

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.

KARNE DAĞITILACAK MI? 

22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN? ARA TATİL KALDIRILDI MI? 

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.

Editör: TE Bilisim