Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber tarifi, yapımı son derece kolay tariflerimizden biri. Bugün de hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 13 Ağustos 2020 Perşembe günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber Tarifi! Malzeme listesi ve Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber Tarifi malzemeleri

Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber Tarifi için gerekli olan malzemeler;

4 adet közlenmiş kapya biber

2 adet patlıcan

1 avuç küçük doğranmış ceviz

1 bardak zeytinyağı

4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Üzerini süslemek için bir tutam maydanoz

Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber Tarifi, nasıl yapılır?

Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiber tarifini hazırlarken ilk önce patlıcanın saplarını kesin, kabuklarını alaca soyun. Uzunlamasına 4’e bölün ve fındık büyüklüğünde doğrayın. Tuzla hafifçe ovup 10 dakika kdar tuzlu suda beklettikten sonra iyice yıkayın ve mutfak kağıdıyla kurulayın.

Zeytinyağın patlıcanları atıp kızartın ve fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt üzerine çıkartın. Ceviz ile harmanlayın.

Közlenmiş biberlerin içini hazırlamış olduğunuz bu karışımla doldurun. Servis tabağına dizip üstlerine birer kaşık süzme yoğurt ekleyin.

Maydanoz yapraklarıyla da süsledikten sonra Patlıcanlı, Süzme Yoğurtlu Közbiberi soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim