Geçtiğimiz hafta CHP yönetimindeki İBB’nin Şeb-i Arus töreninde Türkçe Kur’an-ı Kerim okutması eleştirilere neden olmuştu. İBB’nin manevi değerleri sabote eden bu müdahalesi siyaset dünyasından da tepkiyle karşılandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dün olayla ilgili yaptığı açıklamada, “İslâm, özü ve şekliyle bir bütündür. İslâm’ın kaideleri “hoşgörü” kelimesi altında içi boşaltılacak değerler değildir. Bu saygısızlığa sessiz kalamayız. Bu saygısızlığın hangi hesaplarla yapıldığını çok iyi biliyoruz.” demişti.

“ZULÜM UNUTULMADI”

İBB’nin skandal adımından sonra CHP ve bazı medya organlarının Türkiye’nin karanlık yıllarına olan özlemi depreşti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kur’an-ı Kerim’i hedef alan, ezanın Türkçe okunmasını savunan Sözcü yazarı Sinan Meydan’a tepki gösterdi.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Fahrettin Altun, “İşte Ezan-ı Muhammedi’yi yasaklayan zihniyet! Belli ki niyet aynı. Bu kadar savunma hiç de hayra alamet değil. “Allah-u Ekber” ile başlar mübarek ezan. “Tanrı uludur” diye başlamaz. O zulmü bu toprakların, bu vatanın evlatları unutmadı. Özür dileyeceğinize hayal kuruyorsunuz!” açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanı Altun’dan İBB’ye ‘Türkçe Kur’an-ı Kerim’ tepkisi

Gündem

Habere Git

İBB manevi değerleri sabote etti: Şeb-i Arus’ta Kur’an-ı Kerim Türkçe okutuldu

Kültür Sanat

Habere Git

Editör: TE Bilisim