Öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan uzun süredir beklediği burs ve kredi haberi geldi. 2021 KYK burs ücreti belli oldu. Kasım ayında biten başvuruların ardından KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Milyonlarca üniversite öğrencisine katkı sağlayan kredi ve burs sonuçları vatandaşlar tarafından aylardır bekleniyordu. Burs/kredi sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) öğreniliyor. Peki KYK burs ücretleri ne kadar, kaç TL? 2021 KYK burs ve kredilerin ilk ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

KYK burs ücret ödemeleri kimlik numarasına göre yapılıyor. TC kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Aralık, “2” olanlar 7 Aralık, “4” olanlar 8 Aralık, “6” olanlar 9 Aralık, “8” olanlar ise 10 Aralık’ta ödemelerini alacak.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılında geçerli ücret bedeli lisans öğrencileri için aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için bin 100 lira, doktora öğrencileri için ise bin 650 lira olarak belirlendi. 2021 yılı için geçerli olacak olan tutarlar ise Ocak ayında belirlenecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin bildirdiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsisinde bulunuluyor.

BURSTAN KİMLER YARARLANACAK?

Ön lisans öğrencileri Lisans öğrencileri İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Editör: TE Bilisim