Muhammed Şimşek / Özel Haber / İstanbul

HDP’nin milletin meclisinde kürsüleri yumruklayan tavrına aldırış etmeyen İçişleri Bakanı Soylu’nun söyledikleri aslında Türkiye’de terörle mücadelenin en etkili tarafına dikkati çekiyordu. Terör örgütü PKK’yı her ne kadar dağda ve kırsalda nefes alamaz hale getiren başarılı operasyonlar icra ediliyor olsa da 40 küsür yıldır kangrene dönen terör belasının kökünü kazıyacak yatırımlar onları daha çok rahatsız ediyor. Çünkü bugün herkes PKK’nın siyasi karakolu görevi üstlenen HDP’nin bölgeye hizmet götürmek gibi bir derdi olmadığını çok iyi biliyor. Zira bölgeye giden hizmetlerin HDP’nin “mağduriyet” söylemlerini temelsiz bırakacağı için taş üstüne taş konulmasını istemiyorlar.

HALKIN PARALARI DAĞA GİDİYORDU

Her seçim olduğu gibi 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası gözlerin üzerinde olduğu HDP’nin kazandığı belediyelerde işler yasaların tersine işlemeye başlayınca buralara görevlendirmeler yapıldı. Bu görevlendirmelerin dayanağını ise belediye bütçesinin dağa aktarıldığını ve HDP’li isimlerini gizli ajandalarının olduğunu deşifre eden güvenlik soruşturmaları oluşturdu. Ortaya çıkan delillerle “terör örgütüne üyelik”, “terör örgütüne yardım ve yataklık” kapsamındaki suçları işleyen belediyeler halka hizmet yerine hırsızlık ve halkı dolandırmaya kalktıkları görüldü.

OPERASYONLARLA İNLERİNE GİRDİK

Diğer yandan gerek sınır ötesi gerek yurt içinde gerçekleştirilen “Pençe” ve “Yıldırım” operasyonlarıyla terör örgütü PKK’nın elebaşları da dahil hiçbir unsuru başına kaldıracak fırsatı bulamıyor. Çünkü yerli ve milli silahlarla donatılan Kahraman Mehmetçiklerimiz en ufak bir kıpırdanmada teröristlerin bir bir başını eziyor.

Her seferinde bir başka Batılı medya organına konuşan terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan yaşadıkları bozgunu bir radyo kanalına yaptığı açıklamada açıkça itiraf etti.

“SAHA KOMUTANLARIMIZI BİLE KORUYAMADIK”

İçinde bulunduğumuz 2020 yılının eli kanlı örgütü PKK için bozguna uğradıkları oldukları bir yıl olduğunu itiraf eden teröristbaşı Karayılan “Zor bir süreç geçirdik. Kayıplarımızın çok olduğu bir yıl oldu. Botan ve Dersim saha komutanlarımızı bile koruyamadık” ifadelerini kullandı.

“Pençe” ve “Yıldırım” operasyonlarıyla iyice köşeye sıkışan örgütün özellikle Haftanin bölgesinden Tunceli’ye kadar yok edildiklerini söyleyen Karayılan “Haftanin’den Tunceli’ye kadar kapsamlı ciddi imha operasyonları oldu. Bu yıla genel olarak baktığımızda nitelik olarak çok ağır kayıplar verdik. Özellikle Botan ve Dersim saha komutanlarımızı koruyamadık. Bu bizim için büyük bir eksikliktir” itirafları Türkiye’nin teröre karış verdiği amansız mücadelenin başarılı sonuçlar verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

1 AYDA 202 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hemen burada güncel bir bilgiyi de not edelim. Öyle ki Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, son bir ayda yapılan operasyonlar kapsamında toplam 202 terörist öldürüldü. MSB Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop’un verdiği bilgiye göre ”Son bir ayda yurt içi ve yurt dışında 9’u büyük, 24’ü orta çaplı olmak üzere toplam 33 operasyon icra edilmiş, 68 terörist etkisiz hale getirildi” denildi. Her geçen ay yüzlerce kayıp veren PKK’nın köşeye sıkışmışlığın mecliste ve kol gezdikleri her yerde HDP ve kirli müttefiklerini daha da saldırganlaştırdığını söyleyebiliriz. Burada kirli müttefiklerin başını, yıllardır terörü finanse ederek Türkiye’nin büyümesini istemeyen Batılı egemen güçlerin çektiğini de hatırlatalım.

TERÖRDEN ARINDIRILAN ŞEHİRLER

Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis konuşması esnasında HDP’li vekillere dönerek ”Oh! Paralar PKK’ya gitmiyor! Millete gidiyor!” dediği noktaya dönecek olursak bölgeye yapılan yatırımları hatırlatmakta fayda var.

Türkiye’de, 2019’da yapılan yerel seçimlerden sonra terör örgütüyle irtibatlı oldukları gerekçesiyle görevden alınan HDP’li belediye başkanlarının yerine görevlendirilen belediye başkan vekilleri, kaynakları vatandaşa hizmet için kullandı.

Daha geçtiğimiz Kasım ayında İller İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Terörden Arındırılmış Belediyeler ve Hizmetleri” kitabında, başkan vekili görevlendirilen büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin yaptıkları yatırımlar anlatıldı.

Yerel seçimler sonucu belediye başkanı seçilenlerin, Anayasa ve yasalara aykırı işlem ve eylemlerde bulunma yetkisinin olmadığı belirtilen kitapta, yerel yönetimlerin vatandaşlara hizmet etmesi için kendilerine tahsis edilen ödenekleri, terör örgütlerinin amaçları ve talimatları doğrultusunda kullanmasının, demokratik hakların açıkça suistimali anlamına geldiği kaydedildi.

Bu kapsamda, terör suçu nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma yürütülen, bazıları mahkemeler tarafından suçlu bulunan ve bazıları bu nedenle tutuklanan belediye başkanlarının yerine belediyelerde vali ve kaymakamların belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği hatırlatıldı.

BORÇLAR ÖDENDİ, YATIRIMLAR BAŞLADI

İller İdaresi Genel Müdürlüğünce verilerine göre, görevlendirme yapılan büyükşehir ve il belediyelerinin yatırımlarına ilişkin rakamlar şöyle:

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından piyasaya 140 milyon lira borç ödendi, 363 milyon lira yatırım yapıldı. Yatırımlar kapsamında, 140 bin ton sıcak asfalt bakım, onarım ve yapımı, 282 kilometre stabilize yol, 30 kilometre sathi kaplama, 112 kilometre içme suyu şebeke hattı, 29 içme suyu kuyusu, 16 içme suyu deposu, 34 kilometre kanalizasyon hattı, 5 kilometre yağmur suyu isale hattı, 3 bin 850 metrekare parke taşı döşemesi, 20 bin metrekare cadde ve sokak taş döşemesi, 13 spor merkezi ile 1054 aile çay bahçesi/çocuk parkı bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesince piyasaya 292 milyon lira borç ödendi, 307 milyon lira yatırım yapıldı, 30 kilometre sıcak asfalt, 113 kilometre sathi kaplama, 260 kilometre stabilize yol, 158 bin metrekare parke taşı döşemesi, 110 kilometre içme suyu hattı, 54 kilometre içme suyu isale hattı, 3 içme suyu kuyusu, 16 kilometre kanalizasyon hattı, 16 kilometre yağmur suyu isale hattı vatandaşın hizmetine sunuldu.

VAN

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından piyasaya 571 milyon lira borç ödendi, gerçekleştirilen 319 milyon lira yatırım kapsamında, 31,5 kilometre sıcak asfalt, 785 kilometre stabilize yol, 17 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı.

BATMAN

Batman Belediyesi, piyasaya 130 milyon lira borç ödedi, 21 milyon lira yatırım yaptı. Yatırımlar çerçevesinde, 37,2 kilometre sıcak asfalt, 8,2 kilometre stabilize yol, 6 bin 500 metrekare parke taşı döşemesi, 6 kilometre içme suyu şebeke hattı vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı.

HAKKÂRİ

Hakkâri Belediyesi tarafından piyasaya 25,7 milyon lira borç ödendi, 20 milyon lira yatırım yapıldı, 12 kilometre sıcak asfalt, 4 kilometre beton yol, 20 bin metrekare otopark alanı inşa edildi.

IĞDIR

Iğdır Belediyesince piyasaya 12 milyon 284 bin 145 lira borç ödendi, 28 milyon 922 bin 588 lira yatırım yapıldı. Söz konusu yatırımlar arasında 3,5 kilometre stabilize yol, 2 bin 200 metrekare parke taşı döşemesi, 2 kilometre içme suyu şebeke hattı, 1 kilometre kanalizasyon hattı yapımı yer aldı.

SİİRT

Siirt Belediyesi tarafından piyasaya 3 milyon 385 bin 821 lira borç ödendi, 27 milyon lira yatırım yapıldı, 1250 metrekare asfalt, 1 kilometre yol, 6 bin 400 metrekare parke taşı döşemesi, 1 kilometre kanalizasyon hattı vatandaşın kullanımına sunuldu.

SOSYAL YARDIMLAR

Yatırımların yanı sıra çok sayıda kişi, düzenlenen etkinlik ve çeşitli dallarda açılan kurslar ile yapılan gıda ve giysi yardımlarından faydalandı.

Editör: TE Bilisim