Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldığı Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Fransa’nın Dağlık Karabağ kararına tepki göstererek “Fransa Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya’yı onlara verebilir. Fransa bu kararla sorunun parçası olduğunu ispatladı.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Dünya ile beraber ülkemizi de etkileyen salgından dolayı bu açılışımızı canlı bağlantı ile gerçekleştiriyoruz. Hizmet mücadelemizden asla taviz vermiyoruz. Her alanda devreye aldığımız projelerimizle hizmet etmeye devam ediyoruz.

Serhat şehrimiz Kars’ı bölgesel ticarette bir üst noktaya ulaştıracak bir açılış yapıyoruz.

Sınır kapıları güzergahında olan yol dış ticaretimize önemli katkılar yapacaktır.

Kars’ı bölgesel ticarette bir üst aşamaya taşıyacak bir yatırımı, Karakurt-Horasan yolunun 40 kilometrelik bölümünü devreye alıyoruz.

Karakurt-Horasan yolunun devreye girmesiyle komşu ülkelerle ticarette artık bölünmüş yol standardında kesintisiz ulaşım hizmetine kavuşmuş oluyoruz.

Yolun açılmasıyla birlikte tarihi İpek Yolu’nun en önemli merkezi Kars’ın cazibesinin daha da artacağına inanıyorum.

Terörden kaçanlara kapımızı açtık. Tek parti CHP’si gibi ülkemize sığınanları teslim edenlerden olmadık.

Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip bükülenlerden olmadık. Hep dik durduk, sağlam durduk.

Suriye’de adaletin, Irak’ta barış ve istikrarın, Libya’da meşruiyetin yanında tavır alırken daima şahsiyet ve haysiyetle davrandık.

Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadeleleri neticesinde hamdolsun bugün Karabağ semalarını artık paçavralar değil, hilal ve yıldız süslüyor.

Azerbaycan bayrağı şehitlerimizin kahramanlıklarının timsali olarak Dağlık Karabağ’da gururla dalgalanıyor.

Karabağ’da kazanılan zafer hem uluslararası hukuk hem diplomasi hem de askeri açıdan Azerbaycan’a anasının ak sütü gibi helaldir.

Fransa Ermenileri bu kadar seviyorsa kendi topraklarından Marsilya’yı onlara verebilir. Fransa bu kararla sorunun parçası olduğunu ispatladı.

Editör: TE Bilisim