Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber’de soruları yanıtladı.

Albayrak, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ‘Sizde sosyete damat çok. Tavsiyemiz, bu kuru sıkıcıyı gönderin, yerine epeydir reklamını yaptığınız havacıyı getirin’ sözlerine sert tepki gösterdi.

“7 SÜLALESİ DEVLET İMKANLARINI KULLANDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın “sosyete” söylemine karşı Albayrak, babasının kendi imkanlarıyla 2 oğlunu bir noktaya getirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Köyden çıkmış gelmiş, bugün 80 yaşına gelmiş bir adamın oğlu olarak ben sosyete olacağım, 7 ceddi 7 sülalesi dedesi, babası, amcası bakanlıklardan milletvekilliklerine kadar devletin bütün imkanlarını kullanacak, peki bu insanlar ne olacak. Babam bizi kimseye minnet etmeden kendi imkanlarıyla yetiştirdi. Bu çelişki bu siyasetin çukur seviyeyesine inmeyi zul addediyorum. Bizi babamız şöyle yetiştirdi, Allah’tan başka hiç kimseye minnet etmeyip kimseye de dayanmayacağız.”

5 DÖNEM MİLLETVEKİLİ

Hali hazırda CHP’nin sözcülüğünü yapan Öztrak’ın ailesinin yıllardır devletin imkanlarından yararlanarak, eski hükümetler ve bürokraside önemli statülere getirildi.

CHP Sözcüsü olan Faik Öztrak, 23. 24. 25. 26. ve 27. dönemde milletvekili olmuş ve Türkiye’nin 2001 krizinde baş aktörlerden biri olmuştu. Öztrak; 2001-2003 yılları arasında dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in, Hazine Müsteşarı olarak görev almıştı.

BABASI İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GETİRİLDİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın babası Orhan Öztrak 1962’de İsmet İnönü, 1975’de ise Ecevit tarafından Gümrük ve Tekel Bakanlığına, 1963’de yine İnönü tarafından İçişleri Bakanlığı’na getirilmiş.

DEDESİNİN SİYASİ GÖREVLERİ

Faik Öztrak’ın dedesi Mustafa Faik Öztrak’ın 1920 ila 1946 yılları arasında tam 8 dönem CHP’den milletvekilliği yaptığı ve 1939-1942 yılları arasında İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğu ortaya çıktı.

AMCASI İLK TRT GENEL MÜDÜRÜ

CHP’li Faik Öztrak’ın amcaları Adnan Öztrak ve İlhan Öztrak da devlette önemli görevler edinmiş, Adnan Öztrak TRT’nin ilk genel müdürü olarak görev alırken, İlhan Öztrak 12 Temmuz 1980 – 12 Eylül 1980 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün genel sekreteri olmuş ve Devlet Bakanı olarak kabineye girmiş.

Editör: TE Bilisim