Irkçı ve faşist Avrupa ülkeleri her fırsatta kirli yüzlerini göstermeye devam ediyor. Fransa’daki çok sayıda camiye baskı sürerken bir de ırkçı saldırılar düzenleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Fransa’nın doğusundaki Dijon kentinde bir camiye saldırı gerçekleştirildi.

TAŞLI SALDIRI

Edinilen bilgiye göre, Burgonya bölgesindeki Dijon kentinde, 23 Aralık Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Nur Camisi’ne taş atılarak maddi zarar verildi.

Gresilles semtindeki caminin görevlisi Muhammed El-Amrani, sabah namazına gittiğinde caminin arka girişindeki pencerelerin camlarının taş atılarak kırıldığını fark etti.

İNCELEME BAŞLATILDI

El-Amrani’nin ihbarı üzerine camiye gelen polisler, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Görüntülerde, yüzünü gizleyen bir kişinin scooter ile gelerek önce caminin etrafında birkaç tur attığı ardından camlara taş fırlattığı ortaya çıktı.

​​​​​​​Burgonya Valiliğinden yapılan açıklamada, saldırının kınandığı, olayın fail veya faillerinin bulunması için savcılık ve güvenlik güçlerinin harekete geçtiği kaydedildi.

Fransa’da Müslüman kuruluşları sıkı gözetim altına alan İçişleri Bakanlığı, 76 camiyi izlemeye aldı. Bakan Gerald Darmanin, geçtiğimiz haftalarda bu camilere yönelik operasyon başlatılacağını ve bunlardan bir bölümünün kapatılacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim