Parmesanlı Çıtır Somon tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe sevilerek tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Parmesanlı Çıtır Somon yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 5 Ekim 2020 Pazartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Parmesanlı Çıtır Somon tarifi! Malzeme listesi ve Parmesanlı Çıtır Somon nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Parmesanlı Çıtır Somon Tarifi 

Parmesanlı Çıtır Somon tarifi için gerekli olan malzemeler;

4 dilim derili somon fileto

200 gr. tereyağı

1 su bardağı kavrulmuş panko

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

1 dolu avuç toz parmesan

Parmesanlı Çıtır Somon nasıl yapılır?

Tavanızı ocağa alın ve içerisine tereyağını koyun. Kısık ateşte tereyağının yavaş yavaş erimesini sağlayın. Tereyağı tamamen eridikten sonra altını kapatın ve sütlü kısmının tabana çökmesini, köpük kısmının da üstte kalmasını sağlayın. Kaşığınız yardımı ile köpüklü kısmını yavaşça alın. Ardından bir kabın içerisine sade yağı, sütlü kısmını karıştırmadan yavaş yavaş aktarın.

Somonlarınızın üst kısmına dikine bir iki derin olmayan çizik atın. Bir tabağın içerisinde panko, toz parmesan ve toz kırmızı biberi karıştırın. Somonun derisiz kısımlarını hazırladığınız pankolu karışıma bulayın. Hazırladığınız sade yağdan 2-3 yemek kaşığı koyun. Somonların önce derisiz kısmını 1-2 dakika kadar pişirin. Ardından derili kısmını 1-2 dakika ocakta pişirip, 180 derece öncede ısıtılmış fırında 8–10 dakika pişirip soğumadan servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim