Yolculuk öncesi planlama yapacak olan vatandaşlar Ankara İstanbul hızlı tren saatleri hakkında detayları öğrenmek istiyor. Ankara İstanbul hızlı treninin seyahat süresi, 4 saat 15 dakikadır. Bu süre sonunda kalkış noktası olan Ankara istasyonundan İstanbul istasyonuna varış gerçekleştirilir. Ankara İstanbul hızlı tren seferi kapsamında 7 farklı istasyon durağı ziyaret edilir. Varış ve kalkış durakları dahil olmak üzere toplamda 11 durağa ulaşım sağlanır.

Ankara İstanbul Hızlı Tren Saatleri Kaçla Kaç Arasında?

Ankara Garından Söğütlüçeşme İstasyonuna günde 9 tren seferi gerçekleşmektedir. İlk tren, saat 06:00'da hareket etmekte olup yolculuk süresi 4 saat 20 dakikadır. Son tren ise saat 22:00'de hareket etmekte olup yolculuk süresi 7 saat 57 dakikadır.

Ankara İstanbul Hızlı Tren Saatleri sonrası bir diğer en çok merak edilen konu da tren istasyonları olmuştur. Vatandaşlar tren yolculuğu sırasında uğrayacakları tren durakları nelerdir merak ediyor. İşte detaylar…

Ankara İstanbul Hızlı Tren Durakları Nelerdir?

Ankara İstanbul hızlı tren istasyonları şu şekildedir:

Lale Ankara,
Ankara Polatlı,
Eskişehir,
Bozüyük,
Bilecik,
Arifiye,
İzmit,
Gebze,
Pendik,
Söğütlüçeşme
Halkalı,

Bu duraklara Ankara’dan binilen hızlı tren seferi ile ulaşım sağlanır.

Ankara İstanbul Hızlı Tren Sefer Saatleri

Ankara Garından Söğütlüçeşme İstasyonuna günde 9 tren seferi gerçekleşmektedir. En hızlı tren yolculuğu 4 saat 20 dakika sürmektedir.

06:00 - 10:20 Ankara - İstanbul

07:30 - 12:09 Ankara - İstanbul

10:10 - 14:47 Ankara - İstanbul

11:10 - 15:57 Ankara - İstanbul

12:35 - 17:19 Ankara - İstanbul

15:00 - 19:41 Ankara - İstanbul

16:45 - 21:21 Ankara - İstanbul

18:50 - 23:36 Ankara - İstanbul

22:00 - 05:57 Ankara Ekspresi

Ankara İstanbul Hızlı Tren Biletleri Ne Kadar?

En ucuz standart bilet ücreti 90 TL'dir. Yolcu türüne göre farklı oranlarda indirim uygulanır.

Ankara İstanbul Hızlı Tren Bileti Nasıl Alınır?

Ankara İstanbul hızlı tren bileti almak için izlenen adımlar:

İnternet üzerinden TCDD’nin resmi web adresi olan, https://www.tcddtasimacilik.gov.tr/yht/ankara-istanbul-ankara-yuksek-hizli-tren/ adresine giriş yapılır. İşlem ile direk olarak bilet alım sayfası açılır. Sayfanın en altında görüntülenen “hemen bilet al” sekmesine tıklanır. Ekrana yansıyan boşluklara, nereden nereye gidileceği, gidiş tarihi, yolcu sayısı, dönüş tarihi bilgileri girilip, “ara” kutucuğuna tıklanır. Bu işlemde bilgilere Ankara-İstanbul hızlı tren seferi hakkında detaylar eklenmelidir. Ekrana gelen yeni tablo üzerinde e-posta, hes kodu ve telefon bilgisi yazılıp, “ödeme yap” kutucuğuna tıklanır. İlgili alanda kredi veya banka kartı numarası ile online ödeme gerçekleştirilir.

Tüm adımların sonunda online şekilde alınan Ankara İstanbul hızlı tren bileti, e-posta adresine gönderilir. Bilete ait görsel, trene binilirken cep telefonu veya tablet üzerinden gösterilerek, rahatlıkla yolculuk yapılır. Bu kapsamda gişe veya istasyona ulaşım sağlamaya gerek duyulmadan kısa sürede, online adımlar ile bilet satın alma işlemleri tamamlanır.

Editör: TE Bilisim