Zengin Güneydoğu mutfağının Gaziantep ile özdeşleşen Yuvalama çorbası tarifi, sıkça araştırılan tarifler arasında yer almakta. Bugün de Andolu’dan mutfağımıza gelen ve yediden yetmişe beğeniyle tüketilen Yuvalama çorbası tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. Misafir sofralarınızda zevkle sunabileceğiniz bu özel tarifimizle Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Yuvalama çorbası tarifi 21 Aralık 2020 Pazartesi günü için seçtiğimiz Yuvalama çorbası nasıl yapılır? Sorunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini görmek için bu bağlantıya tıklayınız!..  

Bugün akşama ne pişirsem; Yuvalama çorbası tarifi, malzemeleri

12 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı un

6 bardak su

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta

Köfte İçin;

150 gram yağsız çift çekilmiş kıyma (3 tepeleme yemek kaşığı)

1 yemek kaşığı galeta unu

1 yemek kaşığı irmik

Kimyon

Karabiber

Tuz

1 adet rendelenmiş soğan

1 yumurta

Sos İçin;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Pul biber

Nane

İsteğe göre safran ya da haspirle de yapılabilir

Yuvalama çorbası nasıl yapılır?

Yuvalama çorbası tarifini hazırlarken öncelikle öncelikle köfte malzemelerimizin hepsini bir yoğurma kabına alıp, yoğuralım. Elimizle nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.

Ardından yoğurdu, unu ve suyu tencereye alıp mikserle biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını açalım. Yüksek ateşte kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynayınca altını kısıp, köftelerimizi ekleyip köfteler pişene kadar 15 dakika daha pişirelim. Tuzunu en son ocağı kapattıktan sonra ilave edelim. Böylece yoğurt çorbamız kesilmemiş olur.

Üzerine katacağınız sos için; tereyağı ve zeytinyağını tavada kızdıralım. Pul biber, safran veya nane ekleyerek çorbamıza katalım. 10 dakika dinlendirdikten sonra çorbamız servise hazır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim