Abdulkadir Bitigen hangi takımlı? Beşiktaş Galatasaray derbisini VAR hakemi Abdulkadir Bitigen kimdir? soruları merak konusu oldu. Süper Lig’de bu akşam dev bir karşılaşma sporseverleri tarafından ilgiyle takip edilecek. Heyecan dolu maç için geri sayım devam ederken iki takımın taraftarı hakemlerin hayatlarına ilişkin detayları araştırmaya başladı. Peki, Abdulkadir Bitigen hangi takımlı? Beşiktaş Galatasaray derbisini VAR hakemi Abdulkadir Bitigen kimdir?

ABDULKADİR BİTİGEN HANGİ TAKIMLI? BEŞİKTAŞ GALATASARAY DERBİSİNİ VAR HAKEMİ ABDULKADİR BİTİGEN KİMDİR?

üper Lig’de bu akşam oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinin VAR koltuğunda Abdulkadir Bitigen görev yapacak. AVAR’da ise Ali Şansalan ile Ekrem Kan var. Abdulkadir Bitigen’in Galatasaraylı olduğu biliniyor.

1983 yılının Şubat ayında dünyaya gelen hakem Abdülkadir Bitigen aslen Kayseri doğumludur. Asıl mesleği bir çok kaynakta Diş Hekimi olarak geçmektedir. Hakemlik kariyerinde ilk karşılaşmasını Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi’nde günümüzde ise U21 olarak geçen kategoride yönetmiştir.

2017 yılından bu yana Profesyonel olarak hakemlik görevini sürdürmektedir. Günümüzde ise Spor Toto Süper Lig karşılaşmalarında düdük çalmaktadır.

Süper Lig’de ise ilk yönettiği karşılaşma 2014 senesinde Ekişehirspor ve Konyaspor arasında oynanan karşılaşma olmuştur. Futbol severler tarafından babası da yakından tanınmaktadır, babası Galip Bitigen’de geçmiş yıllarda profesyonel olarak futbol hakemliği yapmış bir isimdir.

2016 yılında Anıl hanım ile dünya evine girmiştir. Düğününe Türkiye Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yapmış olan Kuddusi Müftüoğlu, Cüneyt Çakır‘ın babası Serdar Çakır, Kayseri Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı, TÜFAD Kayseri Derneği Başkanı Osman Yozgat ve daha bir çok isim katılmıştır.

Editör: TE Bilisim