Vatandaşlar marketlerin çalışma saatlerini merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınına karşı 81 ilin valiliklerine genelge gönderdi. Büyük market zincirlerinin nasıl çalışması gerektiğini anlatan genelgede çalışma saatlerine ilişkin düzenleme de yer aldı. Vatandaşlar da alışveriş yaptıkları, BİM, A101, ŞOK ve Migros gibi büyük marketlerin çalışma saatlerini internette araştırmaya başladı. Peki, BİM, A101, ŞOK, Migros saat kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor? 2020 market çalışma saatleri… Ayrıntılar haberimizde…

BİM, A101, ŞOK, MİGROS SAAT KAÇTA AÇILIYOR VE KAÇTA KAPANIYOR? 2020 MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

A101 çalışma saatleri ve hizmetleri hakkında detaylar için tıklayın…

BİM çalışma saatleri ve hizmetleri hakkında detaylar için tıklayın…

Migros çalışma saatleri ve hizmetleri hakkında detaylar için tıklayın…

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüse karşı mücadele kapsamında yayınlanan genelgeye göre, il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verebilecek Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak.

Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.

Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak.

A101 ÖĞLE ARASI NE ZAMAN?

Öğle arası: A101 marketlerinde öğle arası verilmez. Sabah 09:00 itibarıyla açılan market akşam mesai bitimine kadar sürekli olarak açık kalır. A101 marketleri yalnızca Cuma günleri, cuma namazı sebebiyle kapanır. A101 market Cumartesi ve Pazar günleri aynı saatler arasında hizmet vermeye devam etmektedir.

BİM ÖĞLE ARASI SAATLERİ

BİM marketi çalışanları öğle arasına çıkmamaktadır. Bu nedenle 09.00-21.00 arasında tüm saatler mağaza hizmete açıktır. Yalnızca Cuma günleri “Cuma namazı vakti” mağaza kapalıdır.

ŞOK MARKET 2020 ÇALIŞMA SAATLERİ

ŞOK Market çalışma saatleri hafta içi her gün sabah tam 09.00’da başlar ve Kapanış saati olan 21.00’a kadar hizmet vermeye devam eder. ŞOK alışveriş marketleri öğle arası vermemektedir. Sadece cuma günleri cuma namazı nedeni ile 1 saatlik ara vermektedir.

MİGROS ÖĞLE ARASI NE ZAMAN?

Öğle arası: Migros marketlerinde öğle arası verilmez. Sabah 09:00 itibarıyla açılan market akşam mesai bitimine kadar sürekli olarak açık kalır. Migros market Cumartesi ve Pazar günleri aynı saatler arasında hizmet vermeye devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim