FURKAN AZERİ / ÖZEL HABER

Yayınladığı video ile Suriye’de cihad yapan gruplara seslenen Ebu Ammar, “Suriye direnişinin başarısı için bütün grupların aynı safta olması lazım, bunun için bütün direniş gruplarına el uzatacağız ve onlarla işbirliği yapacağız” dedi. Direniş hareketinin sağlıklı bir zeminde yürütülmesi için diğer gruplarla beraber ortak bir şura oluşturulması gerektiğini kaydeden Ebu Ammar, adaletle hareket etme konusunda kararlı olduklarını bildirdi. Devrimin son günlerde zor günler geçirdiğine dikkat çeken Ebu Ammar, “Düşmanlarımızın sayısı saymakla bitmiyor, üstelik direniş hareketine destek her gün azalıyor. Bütün bunlara rağmen ilk gün olduğu gibi umudumuzu Allah’a bağladık ve yalnız ondan yardım istiyoruz” dedi.

Direnişçiler arasında birlik olmadığı için direnişi zayıflattığına dikkat çeken Ammar, “Direnişin Suriye’de gerilemesi mazlum ve mağdur halkımıza tarifi imkânsız acılar yaşatıyor. Allah’a hamd olsun ki halkımızın hizmetinde bulunacağız ve üstümüze düşen vazifenin hakkını vereceğiz” diye konuştu.

“Şam inşallah bizim olacak”

Suriye devriminin bütün gruplardan çok daha büyük olduğuna vurgu yapan Ebu Ammar, şunları söyledi: “Suriye devrimi ümmetin devrimidir. Dolayısı ile ümmetimizin, halkımızın, silahlı güçlerimizin bu devrime sahip çıkıp gerektiği gibi yardım etmesi lazım. Biz ümmetimizle, halkımızla, askeri güçlerimizle birlik olup Suriye’yi işgalcilerden ve zalim rejimden kurtarmamız lazım.”

Halep’te mücadele eden direnişçilere ve Suriye halkına seslenen Ebu Ammar, “Her zorluğun ardında bir kolaylık vardır. Suriye devrimi zaman zaman zayıflasa da asla bitmeyecek. Göreceksiniz, Suriye sokakları mücahidlerle dolacak ve inşallah Şam bizim olacaktır” diye konuştu.

Halep Ordusu kuruldu

Rusya ve Esed/Hamaney Halep’te kurduğu ablukayı kırmaya çalışan direnişçiler kendilerini feshederek ‘Halep Ordusu’ adı altında birleşti. Halep’te mücadele eden bütün gruplar, Halep Ordusu adı altında tek isim ve komuta içinde savaşacaklarını açıkladı. Yeni kurulan oluşumun genel komutanlığına Ebu Abdurrahman Nur, askeri komutanlığına ise Ebu Beşir Amara seçildi. Halep’te halk, uzun süreden beri direnişçi gruplara “Birleşin” çağrısını yapıyor ve bu amaçla protesto gösterileri düzenliyordu.

Editör: TE Bilisim