Corona virüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta geçerli olmak üzere 22-26 Nisan tarihleri arasında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 23 Nisan resmi tatil olup 24 Nisan günü kamu kurum ve kuruluşlarının tatil edilip edilmediği merak ediliyor. Bu kapsamda bankalar 24 Nisan’da açık mı, çalışıyor mu soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki 4 günlüğüne 31 ilde sokağa çıkma yasağının uygulandığı 24 Nisan’da bankalar açık mı? 24 Nisan Cuma bankalar çalışıyor mu?

24 Nisan’da bankalar açık mı? 24 Nisan Cuma bankalar çalışıyor mu?

23 Nisan Perşembe resmi tatil olduğu için tüm resmi kurumlar olduğu gibi bankalar da bir gün boyunca kapalı kalacak.

24 Nisan Cuma sokağa çıkma yasağının uygulandığı gün ise 30 büyükşehir ve Zonguldak olmak üzere 31 ildeki banka şubeleri bir gün daha kapalı olacak.

31 ilin haricindeki şehirlerde yer alan şubelerde nakit, takas ve EFT işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde bankalar vatandaşa hizmetlerini internet üzerinden verecek. Evden çalışma modeli ile ilgili bilgilendirme bankalar tarafından Merkez Bankası’na yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklama kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli vatandaşlar 24 Nisan Cuma 2020 günü idari izinli sayılacak.

Editör: TE Bilisim