Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışına çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla yakalanan 8 FETÖ/PDY şüphelisinden 3’ü daha tutuklandı.

Başsavcılık Terör Suçları Bürosunca yürütülen soruşturmada, Aydın, Antalya, İstanbul ve Manisa’da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY üyesi olan ve Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na kaçma hazırlığı yaptıkları belirlenen Ş.İ, Ü.Ü.K, İ.K, A,S.S. ve A.E adliyede sevk edildi.

Şüphelilerden Ş.İ, Ü.Ü.K. ile İ.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, A.E. ve A.S.S. de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunca yürütülen soruşturmada, Ş.İ, A.E, A.S.S, İ.K, H.A, Ü.Ü.K, A.S. ve M.A, Aydın, Antalya, İstanbul ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı.

Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmek istedikleri tespit edilen şüphelilere ait 7 adreste dijital materyallerin/örgütsel dokümanların elde edilmesine yönelik Bodrum Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla aramalar gerçekleştirilmiş, şüphelilerden 3’ü dün işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim