Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle kapanan ancak 11 Mayıs’ta yeniden açılacak olan berber, kuaför ve güzellik salonlarının, salgınla mücadelede başlayan kontrollü sosyal hayat döneminde çalışma hayatlarına ilişkin esaslar açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, 11 Mayıs’ta açılacak olan berber, güzellik salonu ve kuaförlere ilişkin 81 ile gönderdiği genelgesinde, berber, kuaför ve güzellik salonlarının 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacağını açıkladı.

BERBERLER VE KUAFÖRLERE SALGIN ÖNLEMİ

Genelgede yer alan tedbir kararları kapsamında, berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşterilere randevu sistemiyle hizmet verilecek. Çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise yapılacak saç kesimi, yıkama ve boyamada kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzeme olacak. Berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek. Sakal tıraşı ve makineyle kısaltılma şeklinde yapılacak. Salonlar sık sık havalandırılacak, personel müşterinin gözleri önünde el dezenfektanı kullanacak. Genelgede, tedbir kararlarına uymayanlar için idari para cezası verilecek.

Editör: TE Bilisim