CHP’liler “Devlet nerede, aç kaldık” diye provokasyon yaparken, boş fuar alanı için “Şehir hastanesi yaptık” diye yalan söylerken, “limon kumpası” kurarken; hükümet bedava maske dağıtıyor, korona tedavisini ücretsiz yapıyor, Batı’ya yardım ediyor.

Birileri sadece bozgunculuk yapar, diğerleri ise hizmet eder. Birileri ise millete efendi olmaya kalkarken; bazıları da sadece “hizmetkâr’ olmak ile övünür. CHP’liler, Elazığ’da deprem olurken; kurmaca bir kişiyle röportaj yaparak, hükümet yetkililerini hedef göstererek, “Devlet nerede, burada aç kaldık” diye provokasyon yapmıştı. Sonra söze konu kişinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile fotoğrafları çıkmıştı. Aynı İmamoğlu da İstanbul’da sel felaketi yaşanırken; Bodrum’da tatil yapıyordu, Elazığ’da fotoğraf verip Palandöken’e kaymak için geçmişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Adana’da Şehir Hastanesi yaptık, devlet böylesini yapamaz” demişti. Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği yer daha sonra boş fuar alanı çıkmıştı. Milleti kandırmayı adet edinen CHP, bozgunculukta

sınır tanımazken; bu defa Mersin’de “limon kumpası” kurdu.

DEVLET BÜYÜK  MUHALEFET KÜÇÜK

Güya Ekrem İmamoğlu’nun kötülendiği video ile devlet suçlanacaktı. Ancak kurgu olduğu kısa süre içinde ortaya çıkarken; soruşturma başlatıldı.

CHP’liler yalan dolan ile siyaset yaparken; hükümet yetkilileri ise üst üste şehir hastaneleri açarken; korona ile mücadele ediyor. Bedava maske dağıtıp, ücretsiz korona tedavisi yaparak, insanların sırtındaki yükü alan devlet, İsveç’in ölüme terk ettiği kendi vatandaşı için de İstanbul’dan Malmö’ye “ambulans uçak” havalandırdı. Ölüme terk edilen vatandaşını birkaç saatte dünyanın öbür ucundan getirerek Ankara’da tedavi altına alan büyük devlet, bir taraftan da CHP’nin küçük ayak oyunları ile uğraşıyor. Dünyanın hayranlıkla izlediği Türkiye’nin korona mücadelesi için aynı hazımsız CHP’liler, ‘Vaka ve ölü sayısı saklanıyor’, ‘İtalya’dan kötü olacağız’ demişti.

Dünya hayran, muhalefet rahatsız Türkiye, İsveç’te tedavi edilmeyen korona hastası vatandaşı ambulans uçakla Ankara’ya getirdi. Salgın boyunca üst üste açılan hastaneler, bedava dağıtılan maskeler ve ücretsiz tedaviler, Batı’yı hayran bırakırken; bir muhalefettekiler rahatsız oldu. 2013’teki Gezi Olayları’nın provokatörleri Amerika menşeli CNN International ve İngiltere’nin devlet televizyonu BBC, peş peşe Türkiye’ye gelerek, hükümet yetkililerinin ölümcül pandemi ile mücadelesini takdirler paylaşırken; CHP’nin başını çektiği İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP hâlâ memnun değil. Bir şekilde rahatsızlıklarını dile getiriyor.

TEK BİLDİKLERİ KAMPLAŞMA

İsveç’in Malmö kentinde korona testi ‘pozitif’ çıkan; ancak evine gönderilen Emrullah Gülüşken’in ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirilmesi de muhaliflerin yüreğini soğutmazken; hâlâ devlet ile millet arasını açmanın peşinde provokasyon yapıyorlar. BBC’nin “Türkiye, İngiltere de dahil birçok ülkeye yardım etti”, CNN’in “Bu hastaneler ve ekipmanlar ne Amerika’da ne de Avrupa’da var” itiraflarından gurur duyamayan muhalefettekiler, günlük siyasi çıkarlar ve kısır çekişmeler ile hâlâ milletin zihnini bulandırma peşinde. Avrupa’da sağlık sistemi çökmüş, morglar ve mezarlıklar dolup taşmışken; insanlar hastane koridorlarında tedavi edilip, yaşlılar ölüme terk edilirken; Türkiye’deki muhalefet paralel bağışlar ile daha ‘dayanışma’ gösteremiyor.

“Bunu bir Türkiye yapabilirdi”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona hastası 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken için ambulans uçak gönderilmesi talimatı vermişti. Sturup Havaalanı’na inen ambulans uçak, yerel saatle 09.00’da Türk vatandaşını, üç çocuğuyla alarak havalanırken; birkaç saat sonra Ankara’ya ulaştı. Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla’nın sosyal medya üzerinden yayınladığı yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanı, “Sevgili Leyla, sesini duyduk. Uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz” demişti.

BÜYÜKELÇİLİK HAREKETE GEÇTİ

Samira Gülüşken, Twitter’dan paylaştığı, “Babam 11 gündür yüksek ateş ve nefes darlığı şikâyeti çekiyor, ama maalesef bizi geçiştiriyorlar” mesajıyla yardım istemişti. Kısa süre sonra Stockholm Büyükelçiliği ile Gülüşken Ailesi

ile irtibata geçti. Türkiye, Malmö’ye ulaştı; Leyla Gülüşken, sağlıkçılara minnet ile “Ülkemizin maske bırakması, ne güzel bir ülkesin sen” diyerek duygulu bir not bıraktı. Ayrıca birçok televizyon kanalına video konferans ile bağlanan Leyla, “Ülkemiz ile gurur duyuyoruz. Bunu dünya üzerinde bir Türkiye yapabilirdi” mesajını paylaştı.

Yurtdışından 60 bin Türk vatandaşı getirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, korona salgını boyunca yurt dışında olan 60 bin Türk vatandaşın Türkiye’ye getirdiklerini açıkladı. Çavuşoğlu, pandemi için alınan tedbir ve kararlar doğrultusunda, giriş ve çıkış yasakları sonrası yurt dışında kalan Türk vatandaşları tahliyesiyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter üzerinden “Ülkemle Gurur Duyuyorum” mesajı paylaşan Bakan Çavuşoğlu, salgın günlerinde 57 ülkeye tıbbî malzeme desteği sağlandığını duyurdu. Çavuşoğlu, “Bugüne kadar 60 bin üzerinde vatandaşımızı ülkemize getirdik” derken; “Türkiye’de farklı ülkelerden gelmiş 20 bin kişinin de ülkelerine dönmelerini yine kendi imkânlarımız ile sağladık” ifadelerini kullandı.

“25 bin hasta gibi iyileşecek”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona hastası Emrullah Gülüşken’in çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut’a seslenerek, “25 bin hastamızı iyileştirdik, inşallah Emrullah Bey de iyileşecek” diye teselli etti. İsveç’in Malmö kentinde yaşadıklarını “Babamın durumu kötüleşince aradığımızda bize çıkıştılar” diyen Leyla’nın çığlığı sonrası Türkiye, vatandaşına ulaşmıştı.

“CUMHURBAŞKANI VİCDANLI İNSAN”

Leyla’nın yardım isteyen sesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kız evlat, Kovid-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı” dedi. Koca, İsveç’teki sağlıkçıların, “Bir şey yapamayacaklarını söylediği” Emrullah Gülüşken’in iyileşmesi için tüm imkânları kullanacaklarını belirtti. Samira ise Cumhurbaşkanı’ndan ve Fahrettin Koca’dan ‘vicdanlı’ olarak bahsetti, “Allah ülkemize zeval vermesin” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim