Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm İstanbulluları kültür ve sanatla buluşturacak olan Esenler Belediyesi, 2020-2021 yılı “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”nu düzenlenecek bir törenle açıyor.

TÜRK MÜZİĞİNİN USTA İSMİ KULAKLARIN PASINI SİLECEK

Esenler’deki kültürel faaliyetleri vatandaşlarla buluşturan Esenler Belediyesi, 2020-2021 yılı kültür sanat sezonunu, Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı vesilesiyle Yunus Emre’ye adadı. Sanatseverler, ‘Yeni normal’in ilk kültür sanat sezonunda Yunus Emre’yle ilgili özel programlara katılırken aynı zamanda kültür-sanatla dolu bir yıl geçirecekler.

“Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”nun açılış töreninde usta sanatçı Mazhar Alanson sahne alacak. Alanson, geçmişten bugüne seslendireceği şarkılarla kulakların pasını silecek.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ÜST DÜZEYDE

Sezonun tamamında olacağı gibi açılış programı ve Mazhar Alanson konseri de, yeni normal kurallarına göre düzenlenecek. 600 kişilik büyük bir salonda gerçekleşecek programda maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları uygulanacak.

Davetliler arasında iki koltuk mesafe bırakılarak düzenlenecek etkinliğe en fazla 200 kişi katılacak. Esenler’de ‘Yeni normal’in ilk konseri renkli görüntülere sahne olacak.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”nun açılışında sanatseverlerle bir araya gelecek.

Editör: TE Bilisim