Koronavirüs salgını nedeniyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının son aylarını uzaktan eğitimle tamamlayan öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılında MEB tarafından alınan tedbirleri araştırıyor. Özellikle kronik hastalığı olan öğrencilerin bulaş riskine maruz kalmalarını önlemek adına uzaktan eğitim alıp alamayacakları konusu merak ediliyor.

Yeni eğitim yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim yöntemiyle başlayacak. Ancak 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren ise Koronavirüs Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda alınacak tedbirlerle beraber yüzyüze eğitimin başlatılması planlanıyor. Peki, Kronik hastalığı olan öğrenciler okula gidecek mi? Uzaktan eğitim alabilecek öğrenciler kimler?.. İşte merak edilen detaylar…

Kronik hastalığı olan öğrenciler okula gidecek mi? Uzaktan eğitim alabilecek öğrenciler…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı iş ve işlemlerine ilişkin Türkiye’nin 81 iline yazı gönderildi. Buna göre ders yılı 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

Liselerde sorumluluk sınavları ile hazırlık yeterlilik sınavları, ihtiyaç duyulması halinde iki haftaya yayılarak 31 Ağustos-11 Eylül’de yapılacak.

Sınavlar mümkün ise çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane gibi büyük mekanlarda uygulanacak. Bunun mümkün olmaması durumunda öğrencilerin oturma planı fiziki mesafe korunacak şekilde düzenlenecek.

Yüz yüze eğitim başladıktan sonra, Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sisteminde kronik hastalıklar listesinde hastalığı bulunan resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencileri, durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi’nden alacakları belgeyle okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle sürdürebilecek. Bu konuda, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince tedbirler alınacak.

Editör: TE Bilisim