Milli Savunma Bakanı Işık, “Cerablus, Er Rai ve DAEŞ açısından büyük sembolik önem taşıyan Dabık’ın kurtarılmış olması mühimdir. Böylece, 2 bin kilometrekare civarında bir alan teröristlerden temizlenmiş, 225 meskun mahal özgürleştirilmiştir.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda bilgi veren Milli Savunma Bakanı Işık şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ terör örgütünden 1005 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca DAEŞ’e ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiş, 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiştir. PKK/PYD/YPG teröristlerinin 299’u etkisiz hale getirilmiştir. Bu operasyonlar sırasında PKK/PYD/YPG’ye ait 14 bina, 4 savunma mevzii, 5 araç ve 1 Drone da imha edilmiştir.” 

“Terör örgütlerine karşı en büyük mücadeleyi veren ülke Türkiye’

Milli Savunma Bakanı Işık, “Aynı anda hem DAEŞ’e hem de PKK/PYD/YPG ve DHKP-C gibi bölgedeki bütün terör örgütlerinin tamamına karşı en büyük mücadeleyi veren tek ülke, Türkiye’dir.” dedi.

Işık, “Bu arada, FETÖ de boş durmamakta, Ankara’daki Rus Büyükelçisine hain bir suikast düzenleyerek, Rusya ile büyük çabalarla yeniden onarılan ilişkilerimizi ve Halep’teki sivillerin tahliye edilmesini de sağlayan işbirliğimizi bozmanın hesaplarını yapmaktadır. Türkiye, bu oyunların hiç birisine gelmeyecek ve teröre asla teslim olmayacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim