Kaya Temel / İstanbul / Özel Haber

Sarı-Kırmızılı takımın başarılı savunmacısı Marcao’ya teklif yağıyor. Brezilyalı futbolcuya sezon başında Newcastle United’dan 15 milyon euro teklif gelmişti. Galatasaray yönetimi bu teklifi elinin tersiyle itti. 2. Başkan Abdurrahim Albayrak’ın, Marcao’yu 20 milyon eurodan aşağıya vermek istemediği öğrenildi. Devre arası transferine sayılı günler kala Newcastle United, başarılı savunmacıya yeni bir teklifte bulunacağını ve Sarı-Kırmızılı takımın istediği rakama yaklaşarak bu transferi mutlu sonla bitirmesi bekleniyor.

Zirveyi ele aldı

Galatasaray, zirvede yerini sağlamlaştırmak istiyor. Ligde oynadığı son 9 maçın 7’sini kazanan Sarı-Kırmızılılarda Fatih Terim puan kaybı yaşamak istemiyor. Tecrübeli teknik adam, futbolcularına Beşiktaş maçını hedef gösterdi. Terim, yakaladıkları grafiği sürdürmelerini ve derbiye lider olarak çıkmaları gerektiğini oyuncularına ifade etti. Yoğun maç programını göz önünde bulunduran teknik heyet, antrenmanlarda oyuncuların fiziksel performanslarını yüksek tutmak istiyor.

ALBAYRAK HEDEF OLABİLİRDİ

Marcao’nun 15 milyon euroya Newcastle United’da transferi gerçekleseydi, Başkan Albayrak eleştirilerin hedefi olabilirdi. Galatasaray taraftarını, “Galatasaray’da transfer bitmez” diye vaatte bulunup sezon başında istenilen transferlerin gerçekleşmemesi Albayrak’ı çıkmaza sokmuştu. Albayrak, Newcastle United’a tekliflerini yükseltmelerini talep etti. Oysaki Başkan Albayrak, 15 milyon euroya bu transferi onaylaysa Galatasaray yönetimi alev topuna dönüşecekti.

LUYINDAMA’YA DÜŞÜK TEKLİF

Galatasaray’ın bir diğer başarılı savunmacısı Luyindama’ya da teklif gelse de Sarı-Kırmızılı yönetim bu teklifleri düşük gördüğü için önceliği Marcao’yu satmaya verdi. Sarı-Kırmızılılar, Kongolu oyuncu için ise 10 milyon euronun üzerinde bir bonservis bedeli istiyor. İngiliz ekibi Everton, Galatasaray’ın başarılı stoperi Luyindama’yı kadrosuna katmayı çok istiyor.

Editör: TE Bilisim