Emel Müftüoğlu kimdir, kaç yaşında? Emel Müftüoğlu Kim Milyoner Olmak İster’den kaç lira kazandı? 31 Aralık 2020 Perşembe Kim Milyoner Olmak İster Özel’in özel konuklarından biri de şarkılarıyla bir döneme damga vuran Emel Müftüoğlu oldu. Ünlü ses sanatçısı Emel Müftüoğlu’nun yaşam öyküsü ve biyografik bilgileri merak konusu oldu. İzleyiciler ayrıca sanatçının Kim Milyoner Olmak İster’den kaç lira kazandığı konusunda da araştırmalar yapıyor. Peki, Emel Müftüoğlu kimdir, kaç yaşında? 31 Aralık 2020’de Emel Müftüoğlu Kim Milyoner Olmak İster’den kaç lira kazandı? Detaylar yazımızda.

Emel Müftüoğlu kimdir, kaç yaşında? 31 Aralık 2020’de Emel Müftüoğlu Kim Milyoner Olmak İster’den kaç lira kazandı?

Emel Müftüoğlu 31 Aralık 2020 Kim Milyoner Olmak İster’in özel konuklarından biri oldu. Sanatçının yarışmadan kaç lira ile ayrıldığı merak ediliyor.

Ünlü sanatçı katıldığı Kim Milyoner Olmak İster’den 15 bin TL ile ayrıldı. Müftüoğlu kazandığı parayı bir hayır kurumuna bağışlayacak.

Emel Müftüoğlu 14 Ekim 1961 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Anne tarafı Merdivenci ailesine mensup olan Emel Müftüoğlu aslen Afyonkarahisarlıdır. Babasının asker olmasından dolayı tayinleri sebebiyle ilk ve orta öğrenimini farklı şehirlerde tamamladı. İstanbul Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nü bitirdi. Profesyonel müzik hayatına 1985 yılında Güneş Gazetesinin açtığı müzik yarışmasında birincilik alarak başladı. Aynı yarışmada ikincilik alan Erdal Çelik’le bir ikili oluşturma kararı aldı. Emel- Erdal ikilisi, 1985 yılında ‘Sevmek Öyle Bir Şey’ ve 1988 ‘Alaturka Benim Canım’ isimli iki albüm çıkardı. Emel’in Erdal ile müzikal ortaklığına son vererek solo kariyerine başlaması 1989 yılında gerçekleşti.

Emel Müftüoğlu ilk olarak 1991 yılında Star TV’de yayınlanan yönetmenliğini Funda Aras’ın yaptığı, senaryosunu Necef Uğurlu’nun yazdığı ‘Şen Dullar’ adlı TV dizisinde oynadı. Bir sonraki oyunculuk denemesini ise 1995 yılında Sinan Çetin’in yazıp yönettiği ‘Bay E’ filminde yaptı.

2003 yılında Talat Bulut ile baş rolünü oynadığı ‘Aşk Olsun’ Kanal D ekranında yayınlanmaya başladı. Yönetmenliğini Yasemin Türkmenli’nin yaptığı, senaryosunu Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun yazdığı dizi yüksek izlenme oranlarına erişti. Dizi bittiğinde ise diziye hala çok yoğun bir ilgi vardı ve sevenleri sürekli ‘Neden bitti?’ diye sordu.

Emel son olarak 2005 yılında Show TV de kısa süre yayınlandıktan sonra yayından kalkan yönetmenliğini Kartal Çidamlı ve Ersoy Güler’in yaptığı, senaryosunu İnci Uluçay’ın yazdığı ‘Sessiz Gece’ adlı dizide rol aldı.

Bunların dışında uzun yıllar TRT, atv, TV8 ve 360 tv’de Emelce, Kanal D’de Emel Içgüdü, TGRT’de İdil Çeliker ile Emelce Sabahlar ve 2008 yılının yaz aylarında Şafak Sezer’le birlikte Çifte Kavrulmuş adlı tv programlarını yaptı. 2004 yılının Eylül ayında Deniz Seki ile birlikte sabahları Kadınca Çarkıfelek programını sundu, ancak program kısa ömürlü oldu.

Star TV’de yayınlanan Son Ağa dizisinde Tamer Karadağlı’yla başrolde yer aldı. TRT’de Ahmet Uğurlu ile birlikte ‘Zoraki Başkan’ adlı dizinin başrolünde oynadı. 2013 yılının Eylül ayından itibaren FOX’ta yayınlanan Çocuklar Duymasın adlı dizide rol almıştır.

Editör: TE Bilisim