Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Muhafazakar Düşünce Derneği’nce, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, “15 Temmuz Işığında Türkiye Sempozyumu”nda, ekonomik darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik karalama kampanyaları ve terörle mücadeleye yönelik olarak çarpıcı tespitler yaptı.

Kurtuluş savaşı sürüyor

İbrahim Kalın, 15 Temmuz’da canını ortaya koyarak devletini üst aklın maşası Fetullahçı teröristlere bırakmayan milletin, faiz lobisinin ekonomik darbe girişimini de boşa çıkarmak için var gücüyle çalıştığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Darbecilere karşı göğsünü siper eden milletimiz, ekonomimize yönelik saldırılara da göğüsünü siper ediyor, buna karşı mücadele veriyor. Darbe girişimini takip eden iki hafta içinde milyarlarca dolar bozdurarak Türk Lirasına yönelen vatandaşlarımız bugün de yeni bir dolar ve döviz operasyonu karşısında ellerindeki dövizleri bozdurarak Türk Lirası ve altına yönelerek ekonomisine, ülkesine, milli değerlerine sahip çıkıyor.”

Erdoğan zalimlere karşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, emperyalist düzene karşı durması, mazlumların hakkını savunmasının üst aklı rahatsız ettiğini vurgulayan Kalın, bu nedenle her türlü alçaklığı yaptıklarını söyleyerek, “Türkiye’nin milleti ve devletiyle bu asil ve kararlı duruşunu hazmedemeyenler, karalama kampanyalarıyla, algı operasyonlarıyla, yıpratma girişimleriyle Türkiye’yi zaafa düşürmeye çalışıyorlar. Aslında işin özü şu, Tayyip Erdoğan Filistin’den, ‘Dünya 5’ten büyüktür’e ve BM Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesi gerektiğinden Suriye’deki mülteci krizine kadar, bütün konularda uluslararası sistemin kusurlarını, günahlarını onların yüzüne vuruyor. Onlara aslında ayna tutuyor. Onlara ayna tutuyor ama onlar aynada gördükleri şeyden rahatsızlar” dedi.

PKK’da bitecek

FETÖ’cü hainlerin TSK ve emniyet teşkilatından tasfiyesi sonrası terörle mücadelede daha etkin döneme girildiğini aktaran Kalın, PKK için sonun yaklaştığını ifade ederek, “15 Temmuz darbe girişimi, PKK dahil tüm terör örgütleriyle mücadelede de önemli bir dönüm noktası olarak görülmelidir. Zira FETÖ terörüne karşı dimdik bir duruş sergileyen milletimiz, PKK terörü karşısında da aynı sağlam duruşu bugün sergilemektedir. FETÖ tarafından güvenlik güçlerimizin arasına sızdırılmış hainlerin ordudan ve emniyet birimlerimizden temizlenmesinin ardından, terörle mücadele daha etkin ve sonuç odaklı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu konudaki kararlığımız da tamdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim