E-Devlet mirasçılık belgesi sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet mirasçılık belgesi sorgulama ekranı! soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni teknolojik gelişmeler ve kamu hizmetlerinin elektronik ortama aktarılmasında önemli rol oynayan E-Devlet yeni bir eklentiyle ile vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor. Son olarak vatandaşların mirasçılık belgesi ile araştırdığı hizmet en çok aranan kelimelerden biri oldu. Peki, E-Devlet mirasçılık belgesi sorgulama nasıl yapılır? İşte, E-Devlet mirasçılık belgesi sorgulama ekranı!

E-DEVLET MİRASÇILIK BELGESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? E-DEVLET MİRASÇILIK BELGESİ SORGULAMA EKRANI!

E-Devlet mirasçılık belgesi alarak mevcut veraset durumunu sorgulayabilecek olan pek çok kişi, bu işlemi nasıl yapabileceklerini öğrenmek istiyor. Adalet Bakanlığı bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren E-Devlet mirasçılık belgesi hizmeti, birkaç adımda kolayca görüntülenebiliyor.

Veraset ilamı ile miras sorgulama işlemi için pek çok kişinin araştırması devam ediyor. Herhangi bir yakınından miras kalıp kalmadığını öğrenmek isteyen pek çok vatandaş, bu ekran üzerinden detayları görüntüleyebilecek.

E-DEVLET MİRASÇILIK BELGESİ SORGULAMA EKRANI!

Bu işlemi yapabilmek için E-Devlet şifresinin bulunması büyük önem arz edecek.

Öncelikle E-Devlet Mirasçılık Belgesi Sorgulama linkine tıklayın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ekrandan miras bırakıp bırakmadığını merak ettiğiniz kişinin TC Kimlik Numarasını girin.

Eğer bu kişi size herhangi bir miras bıraktı ise dokümanı karşınıza çıkacaktır. Ancak miras bırakılmamış ise “Kayıt Bulunamadı” uyarısı ile karşılaşılacaktır.

Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve “Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir.

Editör: TE Bilisim