23 Eylül hadi ipucu belli oldu. Bugün 12:30’da gerçekleşek yarışmanın ipucu sorusu, ‘Ülkemizde ilk kredi kartı ne zaman kullanılmaya başladı? olarak belirlendi. İşte Türkiye’de ilk kullanılan kredi kartı tarihi ve detaylar…

Ülkemizde’de ilk defa kredi kartı kullanımı, 1968 yılında Diners Club ile oldu. Hemen ardından da American Express kartı Türkiye’de kullanılmaya başlandı.

1983 yılından itibaren MasterCard’ın ardından Visa kartlarının da Türkiye’de sisteme girmesiyle, kredi kartları çok daha geniş kitleler tarafından benimsenmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Zamanla kredi kartları ile birlikte, özel mağaza kartları da kullanıma sunulmuştur.

HADİ NEDİR?

Hadi teknoloji çağına ayak uydurmuş sosyal medya üzerinden yayınlanan yeni bir bilgi yarışmasıdır. Günde iki defa gerçekleşen yarışmada kullanıcılara sorular yöneltilmekte. Bu sorulara doğru cevap verenler arasında para ödül pay edilmektedir. Instagram üzerinden yayınlanan yarışmada her gün 2 ipucu sorusu yöneltiliyor.

Hadi ipucu sorusu bazen kritik noktalarda kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Örneğin bugün 23 Eylül hadi ipucu sorusu kullanıcılara Instagram üzerinden yöneltildi. Günün ipucu sorusu Ülkemizde ilk defa kredi kartı kullanımı ne zaman başladı? oldu. Sorunun yanıtı ise 1968 yılı. Bu yanıt ile birlikte kullanıcılar bir soruyu kolaylıkla geçebilecekler. Bugünün ilk Hadi yarışması saat 12:30’da gerçekleşecek ve ödül tam 15 bin TL.

Editör: TE Bilisim