Ömercik öldü mü, neden öldü? Ömercik lakaplı ünlü oyuncu Ömer Dönmez ile ilgili dün akşam vefat haberlerinin ardından detaylar araştırılmaya başlandı. Yeşilçam’ın sevilen isimlerinden ve çocuk rollerinin birçoğunda akla gelen ilk isim olan Ömercik lakaplı (merhum Ömer Dönmez)’in dün akşamki vefat haberi sevenlerini derinden üzdü. İlk dakikalarda teyit edilemeyen vefat haberiyle ‘Ömercik öldü mü’ sorusu günün en çok araştırılan konularından biri oldu. Peki, Ömercik kimdir? Ömer Dönmez hangi filmlerde oynadı? Detaylar haberimizde.

Ömercik kimdir? Ömercik öldü mü? Ömer Dönmez hangi filmlerde oynadı?

Ömercik adıyla tanınan Ömer Dönmez, 13 Ağustos 1959’da Adapazarı’nda doğdu. Sevimli yüzüyle Yeşilçam’ın çocuk rollerinin aranan isimlerinden olan Ömercik, lise eğitimini yarıda bırakarak sinemaya yöneldi. 17 yaşında geçirdiği talihsiz kaza sonucu bir gözünü kaybeden ve o tarihten itibaren hayatı yeniden değişen Ömer Dönmez, dün akşam evinde vefat etti. Ömer Dönmez bir süredir mide kanseri tedavisi görüyordu. Vefatıyla sevenlerini gözyaşına boğan Ömer Dönmez’in cenazesi bugün Üsküdar Selimiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı kabristanına defnedildi.

Ömercik (Ömer Dönmez) hangi filmlerde oynadı?

1959 doğumlu Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez, 4 yaşında kamera karşısına geçti. 60’lı ve 70’li yıllarda 40’a yakın filmde oynadı. Her oynadığı film onu biraz daha şöhrete ulaştırıyor ve ‘Ömercik’ adı başrol oyuncularının arasına yazılıyordu. Teyze kızı Ayşecik’le birlikte oynadığı ‘Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses’i ‘Ayşecik’le Ömercik’, ‘Hayat Sevince Güzel’ gibi yapımlar onu sinemanın adı unutulmayacak çocuk yıldızları arasına sokmuştu.

Dönmez, 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü kaybetmişti. Arabanın gevşeyen kelebek camı vidasını sıkmak için elindeki tornavidayla çalışırken, yukarıdaki delikten bakmak isteyince kayan tornavida gözüne saplanmıştı. Daha sonra bir süre büfecilik ve taksicilik yaptı. Ömercik en son, İkinci Bahar dizisinde bir kuruyemişçiyi canlandırmıştı.

Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı Ayşecik olarak tanınan Zeynep Değirmencioğlu ise kuzeni oluyordu.

Editör: TE Bilisim