Ülkemizde birçok kişinin ilk tercihi olarak yer alan askeri ve emniyet mensubuna dahil olan meslek kolları son dönemde yoğun başvuru almaktadır. Bu meslek kollarında görev almak isteyen aday bazı soruları sıkça araştırıyor. Özellikle maaş konusu en çok merak edilenler arasında. Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş maaşları görev bölgesine göre değişkenlik gösterir. Özellikle terör bölgesinde görev yapan uzman erbaşlara daha yüksekten verilmektedir. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş maaşları ne kadar? İşte Sahil Güvenlik ve Jandarma uzman erbaş maaşları 2020

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ MAAŞLARI NE KADAR? SAHİL GÜVENLİK VE JANDARMA UZMAN ERBAŞ MAAŞLARI 2020

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş maaşları görev bölgesine göre değişkenlik gösterir. Özellikle terör bölgesinde görev yapan uzman erbaşlara daha yüksekten verilmektedir Piyade olanları ve meslek sınıfları doğrultusunda askerlik görevlerini icra edenleri de mevcuttur. Sınıf farklılıklarından doğan bu ayrım tabi ki maaşlara da olumlu ya da olumsuz yönde etki edebilmektedir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumların bünyesinde çalışan uzman erbaş/çavuşlar ülke güvenliğini sağlamada büyük rol oymaktadır. Askeri personel olarak görev yapan bu meslek grubu mensuplarının 2020 zamlı uzman çavuş maaşları ise şu şekilde hesaplanmıştır.

Uzman çavuş maaşları çeşitli farklılıklar gösteriyor. Maaşa etki eden farklılıklara bağlı olarak uzman çavuşların maaşları değişiklik gösteriyor. Görevine yeni başlayan uzman çavuş maaşı 4452 lira ile 5211 lira arasında değişiyor.

Editör: TE Bilisim