Cezayir Afrika kıtasının kuzey bölümünde bulunan bölgelerden biridir ve Türkiye-Cezayir arası yapılacak seyahatler için vize alınması gerekmektedir. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerekli evrakları tamamlayarak Cezayir vizesine başvuru yapabilir. Diplomatik ziyaretlerde ve hususi hizmet pasaportu bulunan kişiler 90 günlük süre zarfında vizeden muaf olarak Cezayir’e giriş yapabilirler.

Cezayir’e vize almak için konsolosluktan alınan başvuru formu ayrıntılı olarak ve dikkatli bir şekilde doldurulmalıdır. Cezayir’in belirlediği kurallara göre çekilmiş biometrik fotoğrafın vize başvuru formunda ayrılan fotoğraf bölümüne yapıştırılması zorunludur. Cezayir Vizesi almak için gerekli evraklar seyahat tipinize ve nedeninize göre değişiklik göstermektedir.

Başvurunuz sırasında uygun şekilde bir başvuru yapmak ve hataları en aza indirmek için vize işlemlerinizi profesyonel ve tecrübeli danışmanlık firmalarıyla yapmanız oldukça önemlidir. Marina Vize Başvuru Merkezi olarak Cezayir vize sürecinizde yanınızdayız.

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru

Cezayir vizesi başvurusu için atılması gereken ilk adım Cezayir konsolosluğundan temin edip doldurmanız gereken vize başvuru formunun alınmasıdır. Bu formun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Ayrıca vize başvuru formunu internet aracılığı ile de temin edebilirsiniz. Ziyaret nedeniniz ticari veya turistik amaçlı olabilir. Dolduracağınız vize başvuru formunu ziyaret sebebinize uygun olarak doldurmanız gerekmektedir. Bu sayede başvuru sahibi hakkında bilgiler konsolosluk tarafından doğru şekilde incelenmiş olacaktır. Cezayir konsolosluğu vize başvuru formundaki bilgilerin doğruluğuna ve eksiksiz olması hususunda çok hassas davranmaktadır. İncelemeler sırasında eksik veya aslı olmayan bir bilgi olması durumunda talebiniz reddedilir. Usulsüz başvurular ile karşılaşıldığında vize işleminiz yanar ve para cezası ödemek zorunda kalırsınız.

İşlemler

Cezayir vizesi işlemleri için temin etmeniz gereken evraklar seyahatinizin içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Cezayir vize işlemlerine öncelikle pasaportunuz eskiyse yenilme işlemiyle başlanması gerekmektedir. Pasaportunuz 10 yıldan daha eski ise ya da yıpranmış ve hasar görmüşse Cezayir vize başvuru işlemleri yapılamamaktadır. Cezayir’de ülkeye giriş yaparken sorumluluk sınır görevlilerindendir. Konsolosluktan vizenizi almış olsanız bile, önerilen şartlarda bulunmayan pasaportunuz sebebiyle seyahatiniz olumsuz sonuçlanabilmektedir.

Ücret

Cezayir vizesi ücreti alacağınız vize çeşidine göre değişiklik göstermekte olup, 60 ila 220 Euro arasında değişmektedir. Cezayir’de döviz çıkış ve girişine getirilen sınırlamalar sebebiyle ülkeye giriş yaparken yanınıza alacağınız döviz miktarının tutarı fark etmeden gümrük yetkililerine bildirilmelidir. Vizenin çıkma süresi evrakların doğru ve tam bir şekilde teslim edilmesine göre değişiklik gösterebilir. Cezayir konsolosluğu bu süreçte ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Cezayir vizesi örneği fotoğrafta görüldüğü gibi genel olarak yeşil tonlarında ve fotoğrafsızdır. Cezayir konsolosluğu vizenizi reddedebilir. Bu durumda evrakların doğru şekilde organize edilip tekrar başvurulması gerekir. Ve vize harcını tekrar yatırmanız gerekir. Bu nedenle profesyonel bir danışmanlık firması olan Marina Vize Başvuru Merkezi firmasıyla çalışmak bu süreci sorunsuz bir şekilde sonuçlandırmanıza yardımcı olacaktır.

Cezayir Vize Çeşitleri

Cezayir vizesi için başvuru yapılırken evrakların doğru bir şekilde düzenlenmesi ve konsoloslukta işlemlerin takibinin düzenli bir şekilde yapılabilmesi için kaliteli bir danışmanlık firmasıyla çalışmanızda fayda vardır. Cezayir’e vize danışmanlığı yapan firmayı seçerken araştırmalarınızı iyi yapmalı ve tecrübeli firmalarla çalışmanız oldukça önemlidir. Cezayir’e vize alırken hangi vize türünü seçeceğiniz, hangi evrakların temin edilmesi gerektiği, konsoloslukta ki işlemlerin takibinin doğru bir şekilde yapılması vize sonucunuzun olumlu sonuçlanması için oldukça önemlidir.

Cezayir Turist Vizesi:

Cezayir turist vizesine başvuruda bulunurken pasaportunuz yeni olması önemlidir. Yıpranmış ve hasar görmüş pasaportlar seyahat sürecinizi olumsuz etkileyecektir. Pasaportunuzun 10 yılı geçmiş olmaması ve en az boş iki sayfası bulunmalıdır. İki adet güncel biometrik fotoğrafınız olmalıdır. Gidiş-dönüş uçak biletinizin ve seyahatiniz süresince kalmayı planladığınız otel rezervasyonlarını gösteren belgelere sahip olmalısınız. Tanıdık ziyaretinde bulunacaksanız size gönderilen bir davetiyeye sahip olmanız gerekmektedir. Tanıdığınızın bu davetiyeyi belediye onaylı bir şekilde göndermesi gerekmektedir. Vize başvuru formunun ayrıntılı ve düzgün bir şekilde doldurulması ve belgeler arasına eklenmesi gerekmektedir.

Cezayir Çalışma Vizesi:

Cezayir çalışma vizesi için temin etmeniz gereken öncelikle 10 yılı geçmemiş pasaportunuzdur.2 adet güncel biometrik fotoğraf beyaz arka fonda çekilmelidir. Cezayir Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gereken Cezayir’de çalışacağınız firmayla yaptığınız iş sözleşmesini belgeler arasına eklemelisiniz. Cezayir Çalışma Bakanlığı’ndan onaylı geçici çalışma izninizin olması da gerekmektedir. Çalışacağınız şirketin antetli kağıdına Cezayir konsolosluğuna hitaben yazılmış, ıslak imzalı ve kaşeli vize talep dilekçesiyle çalışma vizesi başvurunuzu yapabilirsiniz.

Cezayir Eğitim Vizesi:

Cezayir’e dil eğitimi veya üniversite eğitimi için gitmek isteyen öğrenciler için pek çok seçenek vardır. Türkiye ile Cezayir üniversiteleri arasında artışta olan iş birliği sayesinde öğrenci değişim programları, ikili sertifika vb. eğitimler için eğitim vizesi verilebilmektedir. Vize için gereken standart evrakların yanı sıra eğitim alacağınız kurumdan onaylı eğitiminizi kanıtlayacak belgeleri temin etmeniz gerekmektedir.

Cezayir Evlilik Vizesi:

Cezayir’de evlilik yapmak için vize başvurusunda bulunacaksınız standart evraklar haricinde uluslararası evlenme ehliyet belgesi iki eşe de ait olacak şekilde hazırlanmalıdır. Bu belgeye alternatif olarak Cezayir’deki evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi eklenmelidir. Aynı zamanda yeterli seviyede Arapça bilgisinin olduğunu kanıtlayan bir belge ve Cezayir’deki eşe ait oturma izni belgelere eklenmelidir.

Cezayir Express Vize:

Cezayir’de kapı vizesi bulunmamaktadır. Mutlaka vize türlerinden birini alarak Cezayir’e giriş yapabilirsiniz. Uzman bir danışmanlık firması olan Marina Vize Başvuru Merkezi ile yapacağınız çalışmalarda hızlı ve güvenilir şekilde vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Seçmeniz gereken vize türü de danışmanlık firmasının yönlendirilmesiyle doğru olarak seçilmelidir. Doğru vize türünü seçerek ve evraklarınızı düzenli şekilde temin ederek vizenizi kolaylıkla ve hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Cezayir Ticari Vize:

Cezayir ticari vizeleri en az bir girişlik ve 1 ay süreli ya da çok girişli en fazla 1 senelik olarak verilmektedir. Ticari vize işlemleri ortalama 7 iş günü sürmektedir. Bu vizeye başvuru yapılırken meslek ayrıt etmeksizin herkesin aynı belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir. Standart evrakların yanı sıra şirket antetli kâğıda yazılmış dilekçe, Cezayir’de bulunan firmadan gelecek olan davetiye, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çalıştığınız firmanın faaliyet belgesi eklenmelidir.

Editör: TE Bilisim