Middle East Eye, BAE’nin başkenti Abu Dabi’de bulunan bir şirketin Hindistan’ın işgali altında bulunan Keşmir’deki yerleşimine katkıda bulunmasıyla ilgili bir rapor yayınladı.

Rapor, Dubai’deki Hindistan konsolosluğunun, Abu Dabi merkezli “Lulu” uluslararası grubun Hindistan kontrolündeki Keşmir’deki tartışmalı bölgede bir gıda işleme fabrikası kuracağını duyurduğuna dikkat çekti.

BAE-HİNDİSTAN ANLAŞMASI

Hindistan konsolosluğu, Perşembe günü sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada, Lulu Group’un Dubai’de devam eden BAE-Hindistan Gıda Güvenliği Zirvesi sırasında Jammu ve Keşmir’den bir heyetle görüştükten sonra bir mutabakat zaptı imzaladığını söyledi.

Raporlara göre, ilk Mutabakat Muhtırası 8 milyon dolar değerinde ve 300 işçi için çalışma imkanı oluşturacak. Lulu Group’un Şubat 2021’de fabrikalarını inşa etmek için arazi arayacağı da bildirildi.

İŞGAL SUÇUNA ORTAK OLACAK

Keşmirli aktivist ve akademisyenler, BAE’li şirketin, tartışmalı bölgede fabrika kurma kararına tepki göstererek, bu girişimin Hindistan’ın bölgedeki kolonyal yerleşim projesine suç ortağı yapacağını söyledi.

Hindistan hükümeti, Ekim 2020’de, işgal altında tuttuğu Keşmir’deki arazi kanunlarını değiştirerek Keşmirli olmayanlara arazi satın alma hakkını etkili bir şekilde verdi.

BAE’YE KEŞMİR SÖZÜ

Hindistan hükümeti, son on yılda İsrail ve Körfez ülkelerine, özellikle BAE ve Suudi Arabistan’a giderek daha yakın hale geldi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin 2019 yılında BAE’ye yaptığı ziyarette grup, başbakanın bölgeye yatırım yapma çağrısına yanıt olarak Keşmir’e yatırım yapmayı taahhüt etti.

Hindistan kontrolündeki Keşmir, bölgedeki 700 binden fazla asker, paramiliter ve polis gücüyle, genellikle dünyadaki en askerileştirilmiş yer olarak tanımlanıyor.

Editör: TE Bilisim