Önceki gün saatler 14,54’ü gösterirken İzmir’de yaklaşık 7 şiddetinde gerçekleşen 30 saniyelik depremde yıkılan Rıza Bey apartmanı enkazından, 17 saat sonra UMKE personeli Edanur Doğan’ın ve ekip arkadaşlarının canhıraş çabasıyla kurtarılan İnci Okan, kendisini ziyarete gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve UMKE personeli Edanur Doğan’la bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Depremden saatler sonra Rıza Bey apartmanı enkazından kurtarılan İnci Okan, Bakan Koca ve UMKE personeli Edanur Doğan ile buluşmanın sevinciyle büyük moral buldu. Henüz 16 yaşındaki İnci Okan, Rıza Bey Apartmanı enkazında yaşadığı korku dolu saatlerin ardından kendisini ziyaret ederek destek olan Bakan Fahrettin Koca ve UMKE personeli Edanur Doğan’a teşekkür etti.

Rıza Bey apartmanı enkazından kurtarılan İnci Okan, Bakan Koca ve UMKE personeli Edanur Doğan ile buluştu

Rıza Bey Apartmanı’ndaki enkazdan tam 17 saat sonra çıkarılan 16 yaşındaki İnci Okan, Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördüğü odasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile kurtarılmasında kritik rol üstelenen UMKE personeli Edanur Doğan’ı ağırladı.

Ziyarette geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, İnci Okan’ın büyük cesaret gösterdiğini, ekiplerin de gayretiyle bugün mutlu bir tabloya tanıklık ettiklerini dile getirdi.

16 yaşındaki İnci Okan da Bakan Koca’ya teşekkür ederek, ‘Deprem sırasında iyi ki orada babam yoktu, oraya sığamazdı. Ben küçüğüm, kıvrılabildim bir yere. Evde köpeğimle beraber kaldık o da iyi ben de iyiyim. Köpek oteline yerleştirdiler.’ dedi.

İnci Okan’a enkaz altında müdahale eden Edanur Doğan da şifa dileklerini ileterek, kendisini daha sonra tekrar ziyaret edeceğini belirtti, iyileşince kendisine keman çalmasını istedi.

Bakan Koca’nın, ‘Edanur Hanım zor şartlarda damar yolu açmaya çalıştı. Acıtmamıştır umarım’ esprisi üzerine İnci Okan, ‘Hayır. İğne korkum vardı ama ona rağmen acımadı çok fazla.’ dedi.

17 yaşındaki İnci Okan neler yaşamıştı?

30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazı altında kalan İnci Okan, yıkımdan tam 17 saat sonra Sağlık Bakanlığı UMKE görevlisi Edanur Doğan ve ekip arkadaşları tarafından kurtarıldı.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü UMKE personeli Edanur Doğan’ın, moloz yığınları altında korku ve acı dolu anlar yaşayan İnci’nin elini tutarak, ‘Ben seni keman çaldığında dinlemeye de geleceğim. Çok güzel, çok akıllı bir kızsın sen. Birazdan dışarı çıkacağız seninle, annen bizi bekliyor. Sen çok güçlü bir kızsın.’ diyerek yatıştırdığı o anlar hafızalara kazınmıştı.

Küçük kız UMKE’li Edanur Doğan’a canının çok yandığını belirtince, Doğan, ‘Özür dilerim, canını yaktığım için!’ demiş, İnci ise ağlayarak, canının yapılan ilk müdahaleden değil, sıkışan bacaklarından dolayı çok yandığını ifade etmişti.

İlk müdahalesi enkaz altında yapılan İnci Okan, ekipler tarafından yaklaşık 17 saat sonra buradan çıkarılarak tedavi altına alınmak üzere hastaneye kaldırılmıştı.

Editör: TE Bilisim