2021 yılına girilmesiyle birlikte asgari ücrete yapılan zammın ardından mesleki gruplara da yapılacak olan ücret tarifesi uygulaması merak konusu oldu. Vatandaşlar çeşitli nedenlerle bağlı oldukları muhasebelerin ücret yeni tarifesini merak ederek İSMMMO ücret tarifesi 2021 ne kadar oldu sorusunu sıkça araştırıyor. Peki, İSMMMO ücret tarifesi 2021 ne kadar oldu? 2021 İSMMMO ücret tarifesi açıklandı mı? İşte tüm detaylar…

İSMMMO ÜCRET TARİFESİ 2021 NE KADAR OLDU? 2021 İSMMMO ÜCRET TARİFESİ AÇIKLANDI MI?

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile birlikte, 2021 yılı itibarıyla uygulanacak ücret tarifesini açıkladı.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) açıklaması şu şekilde:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021 Yılı için uygulanacak mesleki asgari ücret tarifesi, 31/12/2020 Tarih ve 31351 (5.) Mükerrer Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Resmi Gazetede yayımlanan tarifedeki notlar bölümünde yer alan (3.6 fıkrası) – Defter tutma ücretleri için A ve B bentlerinde tespit edilen ücretler 1. Grup İller arasında yer alan (İstanbul 1. Grup iller içinde yer almaktadır.) %35, oranında artırılarak uygulanır. hükmüne göre;

Defter tutma ücretleri İstanbul için revize ettiğimiz tarifenin A ve B bentlerinde % 35 ve (3.10) fıkrası gereği Maliye Bakanlığı’na verilen Ba-Bs bildirim formları için sözleşmede anlaşılan ücretin % 4’ü tutarından ek ücret alınır hükmüne göre; İlaveleri yapılmış olup, ayrıca ilave yapılmayacaktır.

Müşterinin özelliğine göre, notlar bölümündeki diğer ilaveler ve indirimler değerlendirilerek TÜRMOB e-birlik sisteminden elektronik ortamda mesleki hizmet sözleşmesi yapılacaktır.

E-birlik sözleşme formatındaki tutarlar asgari olup, bu tutarların üstünde de sözleşme yapılabilir.

Sağlıklı bir yıl geçirmeniz dileği ile çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.

2021 İSMMMO ÜCRET TARİFESİ AÇIKLANDI MI?

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 2021 yılı itibarıyla uygulayacağı ücret tarifesi uygulamasının detaylarını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2021 İSMMMO ÜCRET TARİFESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim