Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 50 bin TL manevi tazminata mahkum etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Twitter’dan yaptığı açıklamada Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 17.07.2018 tarihli grup toplantısında, Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret teşkil eden söylemleri nedeniyle, 50 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum ettiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu 17 Temmuz 2018’de ne demişti?

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında kürsüde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “Erdoğan da darbenin olacağını biliyordu, niye Marmaris’te saklanıyordu? Bir Cumhurbaşkanı saklanır mı halkından? Niye? Darbeyi fırsata dönüştürmek için! FETÖ’nün siyasi ayağını bulamadılar. Ancak FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı saraydadır. Darbeci arıyorsan bir numaralı darbeci sensin…”

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından ilk tepki Mahir Ünal tarafından gelmişti. Bir TV programına katılan Mahir Ünal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine şu tepkiyi göstermişti: “Kılıçdaroğlu göreve geldiğinden beri zehirli dili ile Türk Siyasetini zehirlemeye devam ediyor. Yalan, iftira bu nefret dili ve her şey milletin gözü önünde gerçekleşmişken o geceyi saniye saniye hepimiz izlemişken… Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi kendi partisi içerisinde ne zaman sıkışsa bu yenik ve zavallı adam 9. yenilgisini de yine dilinden zehir akıtarak yalan ve iftiralarla bir şekilde tahkim etmeye çalışıyor.”

Editör: TE Bilisim