Star TV kanalında bu akşam saat 20:00’de yayınlanacak Dağ 2 filmi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Dağ 2 filmi konusu ve oyuncu kadrosu ise en çok araştırılanlar arasında yer aldı. 2016 yılında beyazperdeye yansıyan filmin yönetmen koltuğunda Alper Çağlar oturuyor. İzleyiciler, ekrana yansıyan muhteşem görüntüler nedeniyle de ‘Dağ 2 nerede çekildi’ sorusunun cevabını merak ediyor. Dağ 2 filmi başrol oyuncuları arasında yer alan isimlerden bazıları ise Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Buse Varol’dur. Peki, Dağ 2 filmi nerede çekildi? Dağ 2 filmi konusu ne oyuncuları kimler?

Dağ 2 konusu ve oyuncuları hakkında detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

DAĞ 2 FİLMİ OYUNCU KADROSU

Ozan Ağaç

Bedii Akın

Murat Arkın

Eylül Arular

Ufuk Bayraktar

Emir Benderlioğlu

Çağlar Ertuğrul

Atılgan Gümüş

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1595939571092-0"); });

DAĞ 2 FİLMİ KONUSU

Bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci kadını kurtarmakla görevlendirilen Özel Kuvvetler, hainlerle dolu tehlikeli bir operasyona atılır. İki can dostu Oğuz ve Bekir’in ilk saha görevine gittikleri Irak’ta 7 bordobereli ölümle dans ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin destekleriyle, gerçek silahların yanı sıra ordunun helikopter ve uçaklarının da kullanıldığı Dağ 2, gerçek silah ve ordu ekipmanlarının kullanıldığı ilk ve tek Türk filmi oldu. Filmde ayrıca TSK’da görev yapan gerçek askerler de rol aldı.

Operasyon, IŞİD’in esiri gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmak üzerine kuruludur. Görev, Ceyda Balaban’ı Türkiye’ye geri götürmektedir. Fırtına Getiren timi başarıyla Ceyda Balaban’ı kurtarır. Türkiye’ye dönüş yolunda ise 2 tane Irak Türkünü IŞİD’in elinden kurtarıp yanlarına alırlar. Türkiye’ye dönüş yolunda bir gece köyde dinlenmek isterler. Bu köy, Türk köyüdür. Telsizden gelen istihbaratta bu köye IŞİD’in yağma yapacağı belirtilir. Yarbay Veysel Gökmusa, görevi gereği köyü bırakıp, Ceyda Balaban’ı Türkiye’ye ulaştırmak istese bile duygularına yenik düşer. Telsizde kararlaştırılan buluşma yerine köyün çocukları ve gazeteci Ceyda Balaban götürülür. Helikoptere onlar bindirilir ve Fırtına Getiren timi köye geri döner. Amaçları köyü vatan toprağı gibi savunmaktır. “Son kale” adını verdikleri binaya sivilleri getirip güvene alırlar ve binanın üstüne bir Türk bayrağı çekerler. IŞİD ise yavaş yavaş köye yaklaşmaktadır.

DAĞ 2 FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Beyazperdede izlenme rekorları kıran Dağ 2 filmi sahneleri genellikle Ankara, Konya ve Adana illerinde çekilmiştir.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1595939571092-0"); });

Editör: TE Bilisim