Restorasyon çalışmaları son hızla devam eden Ayasofya Camisi’nde kılınacak cuma namazı için hazırlıklar devam ediyor. Milyonlarca Müslüman vatandaşın heyecanla beklediği tarihi an için geri sayım başlarken Ayasofya’da ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. Süreçle alakalı gelişmeleri yakından takip eden Müslüman kadınlar ise Ayasofyada kadınların namaz kılıp kılamayacağını araştırıyor. Buna göre; Ayasofyada kadınlar namaz kılabilir mi? Ayasofya camii ne zaman ibadete açılacak? Detaylar haberimizde…

AYASOFYADA KADINLAR NAMAZ KILABİLİR Mİ?

Ayasofya Cami çevresinde, Müslüman kadınlar için namaz kılma alanları belirlendi. Buna göre Müslüman kadınların namaz kılması için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ve Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.

AYASOFYA CAMİİ NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK?

İstanbul’un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453’ten 1934’e kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya, 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak. Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 24 Temmuz’da yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camisi’nin girişindeki bilet satış ve hızlı geçiş yazıları kaldırıldı.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camisi’nin açılış saatini açıkladı. Yerlikaya, “Namaz kılınacak alanlara, misafirlerimizin girişleri yarın, yani Cuma günü sabah saat 10.00’dan itibaren başlayacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilisim