Türk sinema tarihinin en sevilen yapımlarından biri olan Hababam Sınıfı serisinin 4. filmi olan Hababam Sınıfı Tatilde, usta oyuncu kadrosu, eğlenceli ve etkileyici hikayesiyle bu akşam bir kez daha TV ekranlarında olacak. Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit ve daha birçok efsane ismin yer aldığı film ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Hababam Sınıfı Tatilde nerede, ne zaman çekildi? Hababam Sınıfı Tatilde oyuncuları kimdir, konusu nedir? Merak edilen bilgiler haber içeriğinde!..

Hababam Sınıfı Tatilde konusu nedir?

Hababam Sınıfı Tatilde filminde okul müdürü, daha fazla para kazanabileceğini düşünerek, Çamlıca Lisesine yeni gelen kız öğrencileri kabul eder. Ynei gelen 4 kız öğrenci, Hababam Sınıfı’na gönderilir.

Ancak, kısa zamanda Hababam Sınıfı’nın haylazlıklarına uyum sağlayan kızlar, erkek öğrencilere karşı bir savaş başlatır.

Sürekli erkeklerin tuzaklarına düşen kızlar, başlarına gelecekleri önceden öğrenebilmek için erkekler arasında bir ajan arayışına girerler.

Okuldan kaçmak için izcilik bahanesiyle Badi Ekrem’i de kandıran öğrenciler, maç dönüşü karşılarında Mahmut Hoca’yı bulur. Mahmut Hoca ise bu durumda öğrencilere izcilik kampına gitme cezası verir.

Hababam Sınıfı Tatilde nerede ve ne zaman çekildi?

Yıllardır ilgiyle izlenmeye devam eden Hababam Sınıfı serisinin 4. filmi olan Hababam Sınıfı Tatilde, 1976 yılında çekilmeye başlandı. Toplamda 78 dakikalık filmin çekimleri 1977 yılında tamamlanarak gösterime girdi. Filmin yapımcılığını Arzu Film üstlendi.

Hababam Sınıfında kullanılan okul, İstanbul Üsküdar ilçesi sınırlarında yer alan Validebağ Korusu içerisindeki Adile Sultan Kasrıdır. Filmin orman sahnelerinin ise Belgrad Ormanı’nda çekildiği tahmin ediliyor.

İşte Hababam Sınıfı Tatilde oyuncu kadrosu!

Münir Özkul – Kel Mahmut

Kemal Sunal – İnek Şaban

Adile Naşit – Hafize Ana

Şener Şen – Badi Ekrem

Avni Yalçın – Edebiyat Hocası Avni

Feridun Şavlı – Domdom Ali

Ahmet Arıman – Hayta İsmail

Sevda Aktolga – Sevda

Ayşen Gruda – Ayşe

Muharrem Gürses – Okul müdürü

Ayben Erman – Sevtap

Teoman Ayık – Öğrenci

Filiz Bozkurt – Filiz

Sevtap Erdemli – Sevtap

Ergin Orbey – Hüseyin Şevki Topuz

Cem Gürdap – Tulum Hayri

Ertuğrul Bilda – Külyutmaz

Talat Dumanlı – Sıtkı Hoca

Hayri Karabey – Rıza Hoca

Ali Yalaz – 317 Şeref (Mahmut Hoca’nın eski öğrencisi iş adamı)

Hakkı Karadayı – Veysel Efendi

Sıtkı Akçatepe – Paşa Nuri

Editör: TE Bilisim